ep mas de 3500 mw de renovables reciben autorizaciones en el segundo trimestre del ano
FORO SELLA

BBVA ha concedit un nou préstec verd de 200 milions d'euros a China Three Gorges International (CTGIL) per refinançar els projectes d'energies renovables a l'exterior.

  • 9,464€
  • 1,52%

El nou préstec a un any refinançarà el préstec anterior utilitzat per adquirir energies renovables a través de dues carteres a Espanya, compostes per 11 parcs solars fotovoltaics i 1 parc eòlic, amb una capacitat total instal·lada de 405MW. El finançament s'ha estructurat segons els Principis de Préstecs Verds publicats per la Loan Market Association.

CTGIL és la plataforma d'inversió principal a l'estranger de China Three Gorges Corporation, un dels principals proveïdors d'energia neta de la Xina. Com a part de la transformació sostenible, el grup s'ha compromès a convertir-se en una de les principals empreses d'energia neta i conservació ecològica del món el 2035.

L'entitat espanyola va assessorar el 2022 aquesta companyia líder en generació d'energies netes en la formalització del primer préstec verd. "Aquesta nova operació reafirma el compromís compartit per les dues parts amb la sostenibilitat", expliquen des de BBVA.

Hui Li, responsable de préstecs corporatius per a Àsia de BBVA, explica que aquest nou finançament "reforça la nostra col·laboració i reflecteix el nostre compromís en la consecució d'objectius ESG compartits".

Per part seva, Simon Zhang, director del departament de gestió financera i d'actius de CTGIL, destaca que aquesta operació "demostra el nostre compromís de donar suport a la transició energètica a Espanya". "El préstec verd s'alinea perfectament amb l'estratègia de sostenibilitat de CTGIL i assegura el finançament necessari per convertir els nostres objectius mediambientals en èxits tangibles. Estem encantats de comptar amb BBVA com el nostre aliat en aquest viatge i esperem seguir col·laborant-hi per un futur més verd i més enllà", ha afegit.

BBVA va aprovar el 2018 el seu Objectiu 2025, pel qual es comprometia a mobilitzar un total de 100.000 milions d'euros en finançament verd, infraestructures sostenibles, emprenedoria social i inclusió financera. El 2021 el banc va augmentar el seu objectiu fins als 200.000 milions d'euros i l'octubre del 2022 va tornar a augmentar-lo fins als 300.000 milions d'euros. A finals de juny del 2024 ja havia arribat a uns 252.000 milions d'euros.

contador