ep archivo   exterior del palacio de la bolsa que se ha levantado con una subida del ibex 35 de un
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 tanca amb pujades moderades (+0,4%, 11.597) mentre que la resta de borses europees, a excepció de la britànica, reboten per sobre d'un 1%. Això, després de les caigudes de la setmana passada pel triomf de Donald Trump a les eleccions presidencials. Mentre Wall Street marcava nous màxims de tots els temps per aquest motiu, les borses del Vell Continent van patir per la possibilitat que Trump imposarà aranzels que penalitzin les empreses europees i, amb això, l'economia a aquest costat de l'Atlàntic.

  • 11.382,600
  • -1,85%

Avui la sessió ha estat marcada pels números verds i les ganes de rebot. Cal recordar que l'IBEX es va deixar durant la setmana passada un 2,4%.

"Atents que podríem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 11.200 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions", indiquen els experts de Bolsamanía. "La seva tendència principal és clarament alcista i és probable que, a mitjà i llarg termini, pugui continuar amb la seva escalada", afegeixen.

Dins de l'IBEX destaquen ara les alces de Rovi, IAG i Santander. Cellnex, que ha publicat resultats i ha dit que estudia un increment de dividend, puja un 2,3%. També han anunciat xifres Almirall i Meliá. La primera cau un 3,95% al ​​Mercat Continu i la segona avança més del 2%.

La setmana comença amb poques referències macro al calendari aquest dilluns. Cal destacar l'IPC de la Xina d'octubre, que disminueix el 0,3%, per sota de les expectatives del 0,4% i també inferior al 0,4% registrat al setembre. La inflació va caure per segon mes consecutiu i va assolir el nivell més baix en quatre mesos.

Dimecres es coneixerà la dada més rellevant de la setmana, l'IPC dels EUA d'octubre, mentre que al llarg de les properes jornades també s'anunciaran múltiples dades macro rellevants a Europa (PIB del tercer trimestre, atur del tercer trimestre i producció industrial d'octubre) i xinesos (vendes al detall, producció industrial, taxa de desocupació...). També s'anunciarà el ZEW d'Alemanya dimarts.

Així mateix, es continuaran publicant resultats. Al llarg de la setmana s'esperen els d'ACS, Merlin, Colonial, Técnicas Reunidas...

A més, cal assenyalar que avui se celebra al nostre país el Consell de Ministres, que s'ha avançat un dia i en què s'ha provat una segona fase d'ajuts per la dana, amb una dotació de 3.765 milions.

EL BITCOIN SUPERA ELS 82.000

Un dels protagonistes indiscutibles aquest dilluns és el bitcoin, que supera els 82.000 dòlars. La 'cripto' no para d'avançar amb ganes des que va conèixer el triomf de Donald Trump. El nou president dels EUA s'ha mostrat, durant tota la campanya, molt partidari de les criptomonedes.

“El biaix al mercat d'opcions afavoreix fortament un impuls continuat (del bitcoin). Les opcions de compra es negocien a un preu superior al de venda, i l'interès obert en les opcions de compra ha crescut”, afirma a CNBC Vetle Lunde, cap de recerca a K33 Research.

Una opció de compra (call) dona al comprador el dret de comprar accions d'un actiu subjacent a un cert preu durant un període específic. Comprar una opció de compra és una aposta perquè el preu de l'actiu pujarà. Comprar una opció de venda (put) és una aposta perquè el preu de l'actiu baixarà.

ALTRES MERCATS

L'euro continua caient enfront d'un dòlar imparable per la victòria de Trump. Ara es canvia als 1,0652 dòlars (-0,61%). El petroli perd un 2,9% de mitjana. El Brent se situa als 71,79 dòlars i el WTI, als 68,17 dòlars.

L'or cau un 2,6% (2.624 dòlars) i la plata, el mateix (30,64 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es modera al 4,306%.

Noticias relacionadas

contador