ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 6 de septiembre de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 i la majoria de borses europees cotitzen amb signe mixt i moviments molt moderats aquest dilluns (IBEX: +0,17%, 11.832; DAX: -0,22%; CAC: +0,09%; FTSE MIB: -0,10%; FTSE 100: -0,29%) després que Israel hagi respost finalment a l'atac de l'Iran d'una manera continguda i sense colpejar les instal·lacions energètiques, cosa que està provocant caigudes al cru del 6%. IAG i Amadeus se situen entre els millors valors de l'IBEX per aquest motiu, juntament amb Fluidra i ArcelorMittal. El pitjor n'és Grifols. Segons El Confidencial, Brookfield ha tornat a endarrerir l'OPA sobre la companyia per la tensió amb el finançament.

  • 11.824,600
  • 0,10%

ALLAU DE RESULTATS

La setmana que avui comença estarà marcada per una autèntica allau de resultats, amb una allau d'informes financers en pràcticament tres dies (ja que dilluns sempre hi ha molta menys activitat en aquest sentit i divendres és festiu nacional).

Avui dilluns ha publicat xifres Philips, que ha retallat previsions i cau un 10%.

Al llarg de les properes jornades presentaran comptes Santander, Mapfre, Ferrovial, Acerinox, Endesa, Metrovacesa, Aena, Unicaja, Redeia, BBVA, CaixaBank, Sabadell, Catalana Occident, Repsol, Indra... a Espanya. Ja coneixeu la nostra opinió sobre això, un sense sentit que les empreses no espaiin les seves xifres -quan poden fer-ho- i que les amunteguin en finestres temporals tan limitades, cosa que dificulta enormement la feina dels periodistes financers i provoca que vosaltres no siguin informats amb la rigor i la qualitat que es mereixen.

A Europa també hi haurà una allau de resultats, amb les xifres de Lufthansa, BP, Adidas, Novartis, USB, Airbus, Volkswagen, BNP, ING o Société, entre moltes altres. I, als Estats Units, atents a una altra gran quantitat amb comptes, entre els quals destaquen els dels gegants tecnològics: Alphabet, Microsoft, Meta, Apple i Amazon.

També serà una setmana de moltes referències macro rellevants, com l'IPC i el PIB de la zona de l'euro i dels països europeus, o el PCE i l'informe d'ocupació d'octubre als Estats Units.

A tot això cal sumar-hi que, dimecres, el Regne Unit presenta el seu temut pressupost, amb previsibles pujades d'impostos. A més a més, el Banc del Japó decideix sobre els seus tipus dijous. S'espera que els deixi sense canvis.

EL NIKKEI PUJA DESPRÉS DE LES ELECCIONS

El Nikkei puja a prop d'un 2% aquest dilluns després que els primers recomptes de les eleccions que s'han celebrat aquest diumenge al Japó mostrin, com s'esperava, que el partit al poder, el PLD, ha perdut la majoria. Això està provocant caigudes al ien fins a 153 iens per dòlar, cosa que alhora propicia les alces del Nikkei.

Segons ha informat l'emissora pública NHK aquest dilluns, el PLD i el soci de coalició, Komeito, han assegurat 215 dels 465 escons que tenien. Els partits d'oposició, el Partit Democràtic Constitucional i el Partit Democràtic per al Poble han aconseguit avenços significatius en aquestes eleccions.

La pèrdua de majoria del PLD augmenta la incertesa política al Japó.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0812 dòlars (+0,176%). El petroli cedeix un 4,4%, amb el Brent als 72,67 dòlars i el WTI, als 68,40 dòlars.

L'or cotitza amb descensos lleugers (2.751 dòlars), igual que la plata (33,72 dòlars).

El bitcoin se situa als 68.373 dòlars i l'ethereum, als 2.512 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys torna una altra vegada per sobre del 4,2% (4,282%).

Noticias relacionadas

contador