dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse nasdaq trading finance us usa united states of america unsplash
Sharecast / Sophie Backes via Unsplash

Signe mixt a Wall Street aquest dimecres després del tancament sense tendència definida de dimarts, amb el Nasdaq liderant els guanys i marcant nous màxims històrics. Això, a mesura que els inversors descompten de manera molt positiva els resultats d'Alphabet, mentre esperen els comptes de Meta i Microsoft. Les dades macro també prenen protagonisme durant aquesta sessió.

  • 20.387,700
  • -0,79%

La matriu de Google puja amb força (+6,51%) a la sessió després de batre previsions amb els seus comptes i anunciar dividend.

La companyia ha obtingut un benefici net de 26.301 milions de dòlars al tercer trimestre, xifra que suposa un increment del 33,58% en comparació amb els 19.689 milions obtinguts durant el mateix període de l'any anterior. Pel que fa als ingressos, han registrat un avanç del 15%, fins als 88.268 milions de dòlars, per sobre dels 86.300 milions esperats pel consens.

"És difícil triar un error en aquest informe. Tots els segments clau han batut les expectatives, cosa que demostra precisament per què l'empresa és qualificada de magnífica. Alphabet és una màquina de fer diners, i el seu creixement és impressionant. Els sòlids beneficis de la resta dels Set Magnífics, com aquests resultats d'Alphabet, faran que aquests valors segueixin pujant fins a finals d'any”, valora Josh Gilbert, analista de mercat d'eToro.

Pel costat de les caigudes, Eli Lilly es desploma a prop d'un 12% després de decebre amb els resultats i retallar les previsions de beneficis. Caterpillar també baixa (-4%) en guanyar un 11,8% menys durant el trimestre i rebaixar la previsió de vendes.

Amb més força cau Super Micro Computer, que s'enfonsa un 35% després d'informar que el seu auditor, Ernst & Young (EY), hi ha renunciat després de mesos de discrepàncies, en què havia mostrat "les preocupacions sobre diversos assumptes relacionats amb la governança".

TORN PER A META I MICROSOFT

Després del tancament del mercat serà el moment de Meta i Microsoft. Les dues tecnològiques donaran a conèixer les seves xifres trimestrals que "definiran la narrativa dels mercats a l'avantsala de les eleccions" als EUA.

Per a la matriu de Facebook i Instagram, els analistes de Bank of America anticipen "un tercer trimestre millor que l'anterior, amb contínues millores del ROI que impulsin forts guanys de quota d'anunciants".

Pel que fa a Microsoft, el mercat espera ingressos en general en línia amb els del trimestre anterior, amb 64.500 milions de dòlars, i un BPA de 3,10 dòlars. Tot i això, la tecnològica ha de convèncer amb cada línia de negoci, especialment amb el comportament d'Azure.

EL MERCAT LABORAL PREN LA PARAULA

Pel que fa a l'agenda macro, el mercat laboral pren protagonisme amb l'enquesta d'ocupació privada de la consultora ADP, que ha mostrat la creació de 233.000 llocs de treball a l'octubre, per sobre dels 115.000 estimats i dels 159.000 del mes anterior.

"Unes dades més febles del que s'esperava podrien recolzar encara més la postura moderada de la Fed i pesar sobre el dòlar nord-americà, mentre que unes dades que semblin positives probablement no facin gaire per erosionar les apostes de retallada de taxes", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

L'informe d'ocupació oficial, per part seva, es coneixerà divendres i el mercat preveu la creació de 123.000 nous llocs de treball, enfront dels 254.000 del mes anterior.

“L'informe que pot estar molt desvirtuat per l'impacte al mercat laboral del país de les vagues i, sobretot, del pas dels huracans Helen i Milton pels estats del sud-est dels EUA, per la qual cosa serà complicat treure conclusions de l'estat real del mercat laboral del país, encara que, en principi, creiem que aquest segueix sent sòlid”, afirmen a Link Securities.

Però, a banda de totes aquestes cites, el mercat també ha estat molt atent a la publicació del PIB del tercer trimestre dels Estats Units, que aquest dimecres ha mostrat una desacceleració de l'economia nord-americana, que ha crescut un 2,8% entre el juliol i el setembre, per sota del 3% del període anterior.

També es prestarà atenció al deflactor de consum PCE (dijous), la mesura d'inflació preferida de la Reserva Federal (Fed), que s'espera que s'hagi continuat acostant al setembre a l'objectiu del 2% establert pel banc central nord-americà.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,62% (68,29 dòlars) i el Brent avança un 1,55% (72,26 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,06% (1,0825 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,41% (2.792 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,232% i el bitcoin perd un 1,47% (71.692 dòlars).

contador