ep archivo   logo de gasolinera repsol
REPSOL - Archivo

Els experts de Banc Sabadell han retallat un 7% la valoració de Repsol, fins als 16,90 euros per acció, després de conèixer les seves dades de producció del tercer trimestre i la caiguda del 70% al marge de refinació registrada durant el període.

  • 12,055€
  • 0,17%

"La producció es redueix per les parades a Líbia i el marge de refinació cau fins a 4 dòlars per barril des de 6,3 dòlars", destaquen aquests experts.

Després d'aquestes dades, esperen un benefici ajustat al tercer trimestre de 550 milions d'euros, un 37% menys que durant el segon trimestre i un 7% per sota de l'estimació del consens.

“Després d'ajustar a la baixa estimacions en marge de refinació i preu del Brent per a 2024/27, en baixem un 7% el preu objectiu, fins als 16,90 euros, però mantenim recomanació de sobreponderar” afirmen.

Per part seva, els experts de Renta 4, que aconsellen 'sobreponderar', amb una valoració de 18,90 euros, esperen que “tant els menors preus del Brent i el menor marge de refinació, com la menor producció derivada de la parada de producció a Líbia i la venda de Canadà, es reflecteixin en una rellevant caiguda en el resultat operatiu i el benefici net”.

La seva previsió és un benefici net de 562 milions durant el trimestre, encara que no anticipen que Repsol revisi a la baixa les seves previsions anuals.

contador