dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse dow jones industrial average nasdaq subway platform sign unsplash
Sharecast / Martin Ceralde via Unsplash

Suaus vendes a Wall Street aquest dijous després dels guanys de dimecres, liderats pel Nasdaq gràcies a Nvidia, en una sessió molt volàtil i després que la dada d'IPC d'agost hagi minvat les possibilitats d'una retallada de 50 punts bàsics per part de la Reserva Federal (Fed) a la reunió de setembre. Aquesta jornada, els inversors segueixen atents a més dades d'inflació, en aquest cas la dels preus de producció, que ha sorprès a la baixa.

  • 41.606,180
  • -

"Les dades de l'IPC són coherents amb la nostra crida a una retallada de 25 punts bàsics (en lloc de 50 punts bàsics) la setmana que ve. Mentre segueixi en joc un aterratge suau, pensem que la Fed no pot perdre de vista la inflació. Per per tant, un cicle de retallades metòdiques (25 pb per reunió) sembla ser el camí més prudent per ara", valoren a Bank of America.

Amb tot, per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, "si bé la reculada dels preus dels aliments és la continuació de la història de millora de la cadena de subministrament posterior a la pandèmia, i la relaxació dels preus de la energia es deu a factors geopolítics i econòmics globals, la rigidesa de l'habitatge continua sent un problema que la Fed ha d'abordar amb la política de taxes”.

Tot i això, l'experta també coincideix a assenyalar que la dada d'IPC diu adéu a les esperances d'una retallada de 50 punts bàsics per part del banc central nord-americà en el seu conclave monetari del 18 de setembre.

"Les dades, per tant, són prou positives perquè la Fed comenci a baixar les taxes de referència, però no ho són fins al punt que aquesta rebaixa sigui de mig punt percentual com esperava part del mercat i descomptava el mercat de bons nord-americà. Per tant, seguim apostant per una rebaixa de 25 punts bàsics la setmana que ve, i per dos més del mateix import, sempre que la inflació ho permeti, a les reunions del FOMC del novembre i desembre", reiteren a Link Securities.

L'agenda macro d'aquest dijous ha inclòs la publicació dels preus de producció del mes d'agost, que han caigut fins a l'1,7% des del 2,1% del juliol, una dècima per sota de la previsió de consens (1,8% ).

Així mateix, s'han donat a conèixer les dades d'atur setmanal, una bona aproximació a l'evolució de la desocupació als Estats Units, que s'han comportat en línia amb el que s'esperava el consens.

Però abans, el Banc Central Europeu (BCE) ha complert el que estava previst i ha tornat a retallar els tipus d'interès en 25 punts bàsics.

NVIDIA SEGUEIX CENTRANT L'ATENCIÓ DEL MERCAT

Al pla empresarial, Nvidia continua sent protagonista després que el seu CEO, Jensen Huang, hagi dit que la demanda dels seus xips avançats és "tan gran" que els clients es frustren si no reben els seus xips prou ràpid.

Aquestes declaracions van impulsar el fabricant de xips a la borsa aquest dimecres (+8,15%), "desafiant els símptomes de cansament de la IA", tal com indica Ozkardeskaya. De moment, el valor cotitza pla aquest dijous.

Una opinió compartida amb Kathleen Brooks, directora d'anàlisi d'XTB, per a qui la reacció borsària de Nvidia als comentaris del seu CEO demostra que la febre de la intel·ligència artificial no està morta ni enterrada.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,59% (68,40 dòlars) i el Brent avança un 1,40% (71,61 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,19% (1,1033 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,89% (2.565 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 3,681% i el bitcoin suma un 0,34% (57.703 dòlars).

Noticias relacionadas

contador