dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dilluns i amb l'S&P 500 renovant màxims històrics, després del nou rècord marcat divendres passat. Les borses cotitzen a mig gas aquesta jornada, ja que se celebra el festiu nacional del Columbus Day als Estats Units, i molts operadors estan de vacances. A més, el mercat de bons està tancat.

  • 43.013,220
  • -

Durant els propers dies, els inversors descomptaran nombroses referències empresarials, ja que publicaran resultats Bank of America, Goldman Sachs i Johnson & Johnson (dimarts), Citigroup, United Airlines i Morgan Stanley (dimecres) i Procter & Gamble i Netflix (dijous).

En altres notícies corporatives destacades, els treballadors de Boeing continuen amb la vaga, mentre que el fabricant aeronàutic ha anunciat plans per reduir la seva plantilla en un 10%, eliminant uns 17.000 llocs de treball.

A l'escena econòmica, les referències més destacades seran les vendes al detall i la producció industrial del setembre, que es publicaran dijous i serviran per calibrar la fortalesa de l'economia al final del tercer trimestre.

ELECCIONS I ORIENT MITJÀ

Per la seva banda, Donald Trump i Kamala Harris centren els seus esforços en els estats que poden decantar el resultat de les eleccions presidencials del proper 5 de novembre.

A l'Orient Mitjà, un dron de Hezbollah ha matat 4 soldats d'Israel al sud del Líban. El país hebrer continua amb la seva ofensiva militar, mentre sospesa la resposta a l'Iran després del llançament de míssils efectuat pel país persa fa uns dies.

TENDÈNCIA ALCISTA DEL MERCAT

Sobre la tendència alcista del mercat, Kathleen Brooks, directora d'anàlisi d'XTB, comenta que "el 75% de les empreses ara cotitzen per sobre de les mitjanes mòbils de 200 sessions. Això pot indicar dues coses".

"En primer lloc", comenta, "el mercat podria estar sobrevalorat i córrer el risc d'una venda massiva si les dades econòmiques deceben, o si els informes de guanys corporatius no compleixen les expectatives. Tot i això, també pot suggerir un fort impuls alcista i més màxims històrics" si les dades i els resultats acompanyen.

ANÀLISI TÈCNICA DEL DOW JONES

"Nou senyal de fortalesa en el Dow Jones, que va acabar divendres per sobre dels màxims de tots els temps que presentava als 42.628 punts", destaca César Nuez, analista de Bolsamanía.

"El selectiu nord-americà aconsegueix ficar-se en pujada lliure i, avui dia, no pot oferir millor aspecte tècnic. L'absència de resistències ens convida a pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 44.000 punts. Per sota, el primer nivell de suport el podríem situar en els mínims de la darrera consolidació lateral que presenta als 41.800 punts”, afegeix aquest expert.

"No apreciarem ni el més mínim senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus", conclou.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent cau un 1,7% (77,70 dòlars), l'euro es deprecia un 0,25% (1,0909 dòlars) i l'unça d'or baixa un 0,28% (2.668 dòlars). A més, el bitcoin rebota un 3% (64.590 dòlars).

Noticias relacionadas

contador