ep archivo   estand de telefonica en el mobile world congress mwc 2023 durante la segunda jornada a
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Telefónica és l'empresa tecnològica més responsable socialment, segons el primer Rànquing Social 2024 (Social Benchmark) realitzat per la World Benchmarking Alliance (WBA). La companyia ha aconseguit la millor puntuació entre les 173 empreses TIC analitzades en relació amb el respecte als drets humans, la promoció del treball digne i la conducta ètica.

  • 3,974€
  • -0,15%

El grup es troba entre les 20 companyies amb millor puntuació a escala mundial, ha aconseguit 14 punts, sent-ne la major puntuació 15,5 sobre un màxim de 20, tenint en compte els 18 indicadors socials que es mesuren i sobre una base de 2.000 companyies.

El Rànquing Social representa les expectatives socials que les empreses han de complir per contribuir a una transformació que no deixi ningú enrere. La metodologia de WBA consta de tres àrees de mesura: el respecte dels drets humans, l'impuls del treball decent i la conducta ètica en àrees com el lobby i la fiscalitat.

"Juntes, aquestes tres àrees de conducta empresarial responsable són crucials per permetre la transformació social", assenyala WBA. Tot i això, l'entitat ressalta que només el 10% de les empreses "superen la meitat del camí".

Telefónica assegura que assolir aquesta posició constitueix un al·licient en el seu objectiu de seguir millorant i complir amb el seu propòsit de companyia. “Fer el nostre món més humà connectant la vida de les persones”, com una de les principals aportacions als ODS.

contador