ep el ceo de repsol josu jon imaz durante la jornada energia y geoestrategia en el auditorio campus
Gabriel Luengas - Europa Press

Repsol planeja vendre una participació minoritària als seus actius d'esquist Eagle Ford al sud de Texas, en una operació que podria valorar els actius en fins als 2.000 milions de dòlars, segons han informat tres fonts familiaritzades amb les negociacions a Reuters.

  • 15,095€
  • -0,23%

Les fonts van indicar que Repsol ha contractat Scotiabank per assistir-lo en el procés, i té com a objectiu atraure un o diversos socis perquè hi ocupin posicions no operatives. Els socis no operatius no són responsables de l'extracció de petroli i gas ni d'altres operacions diàries.

Repsol està disposada a vendre'n fins a un 49% dels actius, que inclouen més de 800 pous productors distribuïts en aproximadament 80.000 hectàrees netes amb una producció d'uns 50.000 barrils equivalents de petroli per dia.

La companyia planeja mantenir-hi una participació majoritària i operar l'actiu, va esmentar una de les fonts.

Les fonts van advertir que la transacció, de qualsevol mena, no està garantida.

Reuters destaca que les principals empreses energètiques han estat venent actius de petroli i gas no fonamentals mentre atrauen socis no operatius en posicions rendibles, permetent reduir costos i augmentar l'efectiu que es pot utilitzar per millorar els rendiments per als accionistes i invertir en fonts d'energia alternatives, com biocombustibles.

Noticias relacionadas

contador