ep archivo   el consejero delegado de banco sabadell cesar gonzalez bueno 20240606130103
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Els experts de Royal Bank of Canadà (RBC) han actualitzat les seves estimacions de Sabadell abans dels resultats del segon trimestre, que el banc publica el proper 23 de juliol. Tot i això, aquestes modificacions no suposen canvis en la recomanació de l'entitat (sobreponderar) ni en el preu objectiu (2,05 euros). Sabadell actualment cotitza als 1,88 euros.

  • 1,873€
  • -0,69%

"Les nostres estimacions ajustades de benefici abans d'impostos per a l'any fiscal 2025 augmenten un 2%, impulsades per un NII més gran (marge d'interès net més alt i creixement de préstecs) i menors deterioraments, que es veuen parcialment compensats per més despeses operatives subjacents", explica RBC.

"A nivell de divisions, les nostres estimacions del grup exTSB per a l'any fiscal 2025 augmenten un 2%, impulsades per millors dinàmiques de NII i CoR a Espanya, que es veuen parcialment compensades per estimacions més baixes a Mèxic (principalment a causa del tipus de canvi). Suposicions lleugerament més altes de creixement de préstecs, així com una millora marginal en els costos, porten a un augment del 3% al nostre benefici després d'impostos estimat per a l'any fiscal 2025 de TSB", detalla.

A nivell de grup, Royal Bank of Canada estima un creixement del NII del 3,5% interanual l'any fiscal 2024, impulsat per un NIM (marge d'interès net) del 2,03% l'any fiscal 2024 i un creixement de la cartera de préstecs al voltant de l'1,4% interanual. Així mateix, preveu que les despeses operatives i el cost de risc per a l'any fiscal 2024 es mantinguin pràcticament sense canvis. "El nostre ROTE ajustat estimat per a l'any fiscal 2024 de 12,3% es manté en línia amb la guia" del banc.

MÉS DETALLS SOBRE EL DIVIDEND

RBC espera que Sabadell ofereixi més detalls sobre el dividend amb motiu dels resultats del segon trimestre.

"Ara esperem una taxa de pagament de dividends ordinaris del 40% per als anys fiscals 2024-2026 i reflectim el fet que el banc no podrà executar recompra d'accions existents ni anunciar-ne de noves en el context de l'actual (oferta de adquisició de BBVA). La nostra ràtio del 40% es compara amb el rang de política de distribució declarat per Sabadell d'un pagament del 40-60%”.

"Esperem que la gerència de Sabadell proporcioni més claredat sobre els seus plans per a les distribucions als accionistes amb els resultats del segon trimestre de l'any fiscal 2024, ja que esperem que el banc continuï generant capital orgànic substancial durant el procés d'adquisició (de BBVA)", afegeix.

En comparació amb el pla de Sabadell de generar capital excedent i dividends recurrents durant els anys fiscals 2024-2025 de 2.400 milions, RBC estima 1.200 milions en dividends declarats els anys fiscals 2024-2025 i una posició de capital excedent de 800 milions per a finals del 2025.

D'altra banda, i en línia amb els comentaris del propi banc, les estimacions d'RBC per al segon trimestre del 2024 no inclouen el guany de capital prèviament esperat relacionat amb l'anunciada venda del 80% de la participació a la plataforma de pagaments Paycomet a Nexi.

"En el context de l'actual OPA hostil per part de BBVA, ja no esperem que es completi la transacció, cosa que fa que sigui poc probable que hi hagi més càrrecs de reestructuració a Espanya els anys fiscals 2024-2025. Com a resultat, les nostres estimacions per als anys fiscals 2025-2026 reflecteixen un control de costos pitjor del que s'esperava, amb marges operatius negatius durant els dos anys”.

Noticias relacionadas

contador