ep archivo   banco sabadell 20240729081702
BANCO SABADELL - Archivo

Un grup d'accionistes de Banc Sabadell ha constituït l'Associació d'Accionistes Minoritaris de Banc Sabadell, "una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu principal defensar els drets dels accionistes del banc, especialment davant d'Ofertes Públiques d'Adquisició (OPA) que puguin afectar negativament els seus interessos", segons ha explicat aquest divendres l?entitat en nota de premsa.

  • 1,951€
  • 0,46%

"Amb seu social al Gremi de Fabricants de Sabadell -entitat fundacional del banc i oficina fins al 1954- l'entitat sense ànim de lucre també busca fomentar la col·laboració entre accionistes i proporcionar un espai d'intercanvi d'idees, experiències i coneixements entre els socis", ha afegit la nota.

L'associació està presidida per l'advocat i el president de la Fundació per la Indústria, Jordi Casas, i compta amb el suport fundacional de l'empresari i president del Consell Social de la Universitat de Barcelona, ​​Juan Corominas (vicepresident), l'economista Joaquim Badia (secretari), els empresaris Juan Bril (tresorer) i Santiago Sauquet (vocal) i el professor titular d'economia a la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​Joan Llonch (vocal).

Segons Jordi Casas, “l'associació té com a objectiu principal actuar davant d'actuacions contràries als seus interessos i garantir que els interessos dels inversors siguin respectats davant de l'OPA hostil del BBVA”. I afegeix que, si finalment tingués lloc, “suposaria una pèrdua evident de valor per als accionistes de Banc Sabadell”.

El màxim portaveu de la nova associació també ha assegurat que “la història d'aquesta entitat, la seva imbricació no només al teixit empresarial sinó també a nivell social i cultural de Catalunya ens exigeix ​​fer un pas endavant. Aquesta operació que planteja BBVA no és bona per a l'economia catalana, ni per a les famílies i les empreses d'aquest país, ni especialment per als accionistes de Banc Sabadell. El banc en solitari té un projecte de present i de futur molt més atractiu per als inversors que no pas formant una part petita de BBVA”.

OBJECTIUS I COMPROMÍS

L'objectiu principal de l'associació és la defensa dels interessos dels accionistes de l'entitat, promovent una oferta financera diversa que doni suport al creixement econòmic en un entorn de lliure mercat. L'associació s'oposa fermament als oligopolis i considera que Banc Sabadell ha de mantenir la seva independència per continuar generant valor per als seus accionistes i clients, tal com ho ha fet des de la seva fundació el 1881.

L'entitat també advoca per una política de dividends estables i creixents, buscant minimitzar els riscos geopolítics i financers a què s'exposen altres entitats. A més, defensa una gestió que prioritzi l'estabilitat laboral dels treballadors, rebutjant decisions que puguin perjudicar l'ocupació als territoris on el banc té presència.

Tal com afirma Jordi Casas, “estem davant d'un moment crucial no només per a Banc Sabadell, sinó per a tots els inversors de l'entitat”. En aquest sentit, el president de l'associació ha posat èmfasi en fer una crida als accionistes del Sabadell a participar activament en l'associació, siguin de Catalunya o de qualsevol part d'Espanya. Estem convençuts que, si se sent la nostra veu, aconseguirem aturar aquesta operació pel bé de tots nosaltres”.

Noticias relacionadas

contador