ep archivo   sede social mapfre en majadahonda madrid 20240628185503
MAPFRE - Archivo

La indústria asseguradora espanyola afronta un moment clau en què intenta tornar a la normalitat. Els estrategs de Bank of America (BofA) esperen que es produeixin millores al segon trimestre, encara que consideren que encara seran insuficients. Enmig d'aquest escenari complex, des de la companyia reiteren la seva aposta d'inversió per Mapfre davant de Línia Directa.

  • 1,150€
  • 2,68%
  • 2,144€
  • 1,71%

"Esperem que les dues companyies mostrin millores seqüencials en la rendibilitat de no vida a Espanya (després de tendències divergents al primer trimestre) a mesura que continuïn els ajustaments de preus, es normalitzi la freqüència i les condicions meteorològiques siguin favorables. Però el mercat segueix sent difícil i cal més per tornar a la normalitat", expliquen els analistes.

Per això, afirmen que segueixen preferint Mapfre, al qual atorguen un consell de compra i una valoració de 2,6 euros per acció, sobre Línia Directa, a la qual donen un preu objectiu de 0,98 euros per títol i recomanació d'infraponderar, en veure a la companyia presidida per Antonio Huertas "més marge per sorprendre i una valoració significativament més atractiva".

Les primes mitjana d'automòbils a Espanya han augmentat al voltant d'un 8% des del començament d'any, però el desafiament continua sent equilibrar la deserció (tenint en compte la competència de les mútues) amb la rendibilitat (que segueix sent feble en general).

"Això és particularment crucial per a Línia Directa com a monolínia més petita. Esperem que el grup vegi un recompte de pòlisses estable intertrimestral amb primes mitjana creixent lleugerament per sota del mercat (tenim +5% interanual). A Mapfre, veiem més aviat una continuació del primer trimestre, ja que el grup encara no ha obtingut beneficis tècnics al sector del motor. Modelem un índex combinat de motors del 96,5% a Línia Directa (IFRS 4) i del 102% a Mapfre”, assenyalen a BofA.

MAPFRE

Mapfre donarà a conèixer els resultats del segon trimestre el proper 26 de juliol per als quals des de l'entitat preveuen un benefici net de 209 milions d'euros.

"A Espanya, veiem una modesta millora seqüencial de la ràtio combinada (fins al 97,7%), mentre que modelem un deteriorament al Brasil (fins al 82,2%) i Reassegurances (fins al 96,5%) per reflectir el clima .Això també porta a una lleugera retallada en les nostres estimacions. per inversions continuen sent favorables", indiquen.

En aquest sentit, no esperen sorpreses al front de capital, ja que pronostiquen una posició de solvència estable en aproximadament 210% durant el període.

LÍNIA DIRECTA

Línia Directa, per la seva banda, rendirà comptes davant del mercat el 24 de juliol, i per a ella s'estima un benefici net de 14 milions d'euros, amb una desacceleració en el creixement dels ingressos bruts, especialment al sector del motor cosa que genera una menor reducció les previsions per a l'any exterior.

La rendibilitat tècnica hauria de veure noves millores amb una ràtio combinada del grup del 96,8% (NIIF 4) esperat el trimestre (enfront del 98,5% al primer trimestre). Dins això, la llar s'hauria de beneficiar de la manca d'esdeveniments climàtics significatius (se n'espera un 93,5%) i el motor continuarà millorant.

"Al nostre parer, les millores estructurals a partir d'aquí probablement estaran condicionades per una major acceleració de les publicacions de l'any anterior. Al capdavant de la solvència, esperem un augment intertrimestral del 2% fins al 185%. Veiem que els dividends tornaran només a final d'any", conclouen a BofA.

Noticias relacionadas

contador