ep archivo   el presidente del bbva carlos torres vila interviene durante la junta general
Ion Alcoba - Europa Press - Archivo

Richard Burke s'ha incorporat a BBVA Corporate & Investment Banking als Estats Units com a responsable del negoci de titulització i liderarà aquest equip especialitzat que es crea amb una estructura inicial a Nova York i Madrid i que prestarà serveis a clients a nivell global.

  • 9,474€
  • -2,55%

"La titulització proporciona a les corporacions eines clau per millorar l'eficiència dels balanços, mentre que els inversors institucionals poden diversificar les carteres amb actius d'alta qualitat", ha explicat BBVA.

Anteriorment, Burke va ser co-responsable de la unitat de titulització per a les Amèriques a Mizuho CIB, on va dirigir l'originació, execució i gestió de transaccions en productes d'ABS, titulització i 'lease finance'. Burke també va liderar la unitat d'originació d'asset back finance a HSBC Américas.

En un primer moment BBVA iniciarà aquesta activitat oferint línies de finançament de portfolis a clients corporatius i, amb el temps, també desenvoluparà les capacitats per a l'estructuració i la col·locació d'ABS. Aquest tipus d'operativa està coordinada de manera estreta amb unitats clau de BBVA CIB, com Investment Banking & Finance, Global Transaction Banking i Global Markets.

Regina Gil Hernández, responsable de BBVA CIB als Estats Units, ha indicat que els clients del banc "demanen aquest producte perquè és un instrument clau per finançar les operacions de manera més eficient". "Aquesta nova oferta no només enfortirà les nostres relacions actuals, sinó que també ens posicionarà com a socis estratègics a llarg termini per als nostres clients als Estats Units", ha afegit.

"A més, veiem una demanda creixent per part dels Financial Sponsors en aquest tipus d'operativa, per l'alta demanda de Capex per a centres de dades lligats a IA i finançament de projectes renovables. El nostre objectiu és oferir inicialment capacitats de finançament i estructuració, i en una fase posterior les capacitats de col·locació", ha afegit Gil.

Amb aquest nou hub, BBVA reforça el compromís d'oferir solucions als seus clients globals, adaptant-se a un entorn financer en constant evolució, com explica Javier Rodríguez Soler, responsable global de Sostenibilitat i CIB de BBVA: “És un pas estratègic per millorar les nostres capacitats globals, permetent-nos donar suport als nostres clients corporatius i institucionals amb solucions que milloren la seva eficiència financera. En combinar la nostra experiència en finançament estructurat amb un enfocament orientat al futur, no només reforcem la nostra posició al mercat nord-americà, sinó que també abordem tendències clau com la sostenibilitat i la creació de valor a llarg termini per als nostres clients”.

Noticias relacionadas

contador