ep archivo   iberdrola repartira una remuneracion de 137 millones de euros entre sus mas de 15600
IBERDROLA - Archivo

Avangrid, filial nord-americana d'Iberdrola, ha estat seleccionada pel Departament d'Energia dels Estats Units (DOE, per les sigles en anglès) per a un contracte de capacitat de 425 milions de dòlars per al seu projecte renovable Aroostook.

  • 13,690€
  • 0,37%

L'anunci del DOE es produeix mentre la Comissió de Serveis Públics de Maine (MPUC, per les sigles en anglès) es prepara per publicar una sol·licitud de propostes de línies de transmissió per connectar 1.200 megawatts d'energia renovable a la xarxa elèctrica de Nova Anglaterra a Maine, segons ha detallat la companyia. La part de generació està sent sol·licitada per separat per la MPUC.

Avangrid té la intenció de participar en el procés d'RFP de la línia de transmissió i inclourà el contracte de capacitat adjudicat de 425 milions de dòlars com a part de la proposta de l'empresa.

"Aquesta adjudicació de 425 milions de dòlars representa una de les inversions federals més grans en desenvolupament energètic de la història de Maine i contribuirà a donar suport als objectius de transició cap a una energia neta facilitant el desenvolupament de línies de transmissió per desbloquejar energia renovable d'alta qualitat per a la regió", ha assegurat Avangrid en un comunicat.

La construcció d'aquesta línia d'alta tensió també alleujarà les limitacions de transmissió que han paralitzat el desenvolupament de recursos renovables al nord de Maine durant anys.

"El desenvolupament de línies de transmissió i la capacitat de connectar energia neta i assequible a la xarxa elèctrica de Nova Anglaterra és una de les eines més eficaces disponibles per combatre el canvi climàtic, alhora que permet una economia del segle XXI més forta", ha declarat Pedro Azagra, Conseller Delegat d'Avangrid.

Els contractes de capacitat d'aquesta naturalesa tenen com a objectiu impulsar la inversió i catalitzar el desenvolupament nacional de línies de transmissió a tot el país. La iniciativa està finançada per la Llei bipartidista d'infraestructures del president Joe Biden, aprovada el 2021.

MPUC anunciarà probablement les ofertes guanyadores el 2025.

Noticias relacionadas

contador