ep consejo extraordinario de la apv
APV

Un consorci liderat per Acciona, i del qual també formen part Jan de Nul i Grupo Bertolín, s'ha adjudicat les obres de construcció de la terminal de contenidors per a l'ampliació nord del Port de València, en un contracte de 489 milions d'euros, ha informat la companyia en un comunicat.

  • 107,100€
  • 1,14%

En concret, els treballs contemplen un moll principal, molls auxiliars i 126 hectàrees de noves esplanades, formades majoritàriament amb material procedent del dragatge dels ports de València i Sagunt.

L'actuació respon, assegura Acciona, als estàndards "més avançats a escala internacional en matèria d'eficiència, connectivitat i sostenibilitat ambiental". Amb l'execució de l'obra, l'Autoritat Portuària de València posarà a disposició dels operadors una nova terminal pública de contenidors que permetrà l'accés als vaixells més grans d'última generació.

Acciona posseeix experiència en obres portuàries, com ara la construcció de la segona fase de la Nova Terminal de Contenidors del port de Cadis, l'ampliació del moll adossat del port de Barcelona, ​​la construcció del port de Ferrol o el port d'Açu (Brasil).

En total, la companyia ha dissenyat i executat més de 50 ports a tot el món, i per aconseguir-ho utilitza el dic flotant calaixer Kugira, un dels més grans del món.

Noticias relacionadas

contador