ep archivo   un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 29 de abril de 2024 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 i la resta de borses europees es tenyeixen de vermell aquest dimarts i, en el cas del selectiu espanyol, ha tornat a atacar el suport clau dels 10.800 punts. Finalment, l'índex ha mantingut els 10.900 punts (-1,3%, 10.912 punts). Això, després d'un IPC preliminar del juny que s'ha moderat menys del que s'esperava i després de les alces generalitzades de la sessió passada a aquest costat de l'Atlàntic per un resultat de la primera volta de les eleccions de França que no ha disgustat al mercat. Tot i que el partit de Marine Le Pen ha guanyat, sembla que no obtindrà majoria absoluta a la segona volta, i això tranquil·litza les borses i l'euro, que ahir va pujar clarament per sobre dels 1,07 dòlars.

  • 11.029,200
  • -0,25%

Avui, però, tornen les caigudes i la incertesa, que seguirà molt present fins que se celebri la segona volta dels comicis francesos, aquest mateix diumenge.

Dins de l'IBEX destaquen ara els descensos de Solaria, Indra, Santander i Unicaja mentre que Repsol, Amadeus i IAG han estat dels pocs títols que han pujat. Les cotitzacions d'Enagás, ACS i Acciona han ajustat avui el dividend que reparteixen els propers dies.

Wall Street va finalitzar també la primera jornada del segon semestre en positiu, amb alces més voluminoses al Nasdaq (+0,83%). Per part seva, a Àsia s'ha viscut una sessió de to mixt. El govern japonès ha pujat el tipus del bo a 10 anys a l'1,1%, un nivell que no es veia a l'última dècada. Aquesta intervenció llença un missatge que ve un augment de tipus d'interès al Japó.

A la Xina també està passant una intervenció. El Banc Popular de la Xina (BPC) ha anunciat que, "per mantenir el bon funcionament del mercat de bons", prendrà prestats bons governamentals d'operadors primaris en operacions de mercat obert, després que el rendiment del deute xinès hagi caigut a mínims històrics

IPC DE L'EUROZONA, POWELL, LAGARDE...

Avui, Eurostat ha publicat l'IPC de la zona de l'euro del mes de juny, la taxa general interanual del qual ha complert el que estava previst i s'ha moderat fins al 2,5% des del 2,6% del maig. Per part seva, la taxa subjacent s'ha mantingut al 2,9%, quan s'esperava una relaxació fins al 2,8%. També s'ha publicat avui la taxa d'atur del maig a la zona de l'euro, que es manté al 6,4%.

A més, continua la cimera de banquers centrals de Sintra. Ahir, Christine Lagarde va dir que encara hi ha "incerteses" en relació amb la inflació. Avui hi han parlat, de nou, la presidenta del BCE, que ha recalcat que l'organisme està "molt avançat en el procés desinflacionari", així com Jerome Powell, president de la Fed, que ha subratllat el progrés de la inflació, però demana més confiança per baixar els tipus dinterès.

A Espanya, s'ha publicat la dada d'atur registrada del juny, que cau en 46.783 persones, fins a mínims del 2008.

Així mateix, el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts una Oferta d'Ocupació Pública rècord per quart any consecutiu amb una mica més de 40.000 places, la meitat de les quals seran d'accés lliure, mentre que un 10% estarà reservat a persones amb discapacitat.

Cal assenyalar també l'Autoritat Bancària Europea (EBA) publica el seu informe de riscos de la banca europea.

Als Estats Units, avui s'ha publicat l'enquesta JOLTS d'ofertes d'ocupació del mes de maig: han augmentat fins als 8,14 milions, en comparació amb els 7,9 milions previstos i registrats al mes anterior (revisat a la baixa des dels 8,05 milions).

ATENTS A TRUMP

Un dels protagonistes de la jornada és Donald Trump. El judici penal sobre l'intent de Donald Trump de revertir les eleccions del 2020 es podria endarrerir un any o més després que la Cort Suprema dels EUA dictaminés aquest dilluns que els presidents tenen certa immunitat pels seus actes “oficials”.

D'altra banda, el Comitè Nacional Demòcrata està considerant nominar formalment Joe Biden a mitjans de juliol per assegurar que el president estigui a les eleccions del novembre i sufocar les especulacions sobre reemplaçar-lo després de la seva deficient actuació en el debat de la setmana passada, segons informa Bloomberg.

UNA ALTRA VEGADA EL FOCUS SOBRE ELS 10.800 PUNTS

L'BEX torna avui al vermell, però respecta, de moment, el suport dels 10.800 punts.

"El primer nivell de resistència és als 11.200 punts. Només amb la superació d'aquest nivell de preus es confirmaria una extensió de les alces", indiquen els analistes de Bolsamanía.

Quan aconsegueixi superar aquests preus, consideren "molt probable" que vegem un atac al nivell dels 11.469 euros, màxims anuals. Per sota, el suport clau és als 10.800 punts. "No apreciarem un senyal de feblesa mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0732 dòlars (-0,05%) després de pujar aquest dilluns. El petroli avança un 0,2%, amb el Brent vorejant els 87 dòlars (86,91 dòlars) i el WTI, els 83,5 dòlars.

L'or cau lleument (-0,19%, 2.334 dòlars) i la plata puja (+0,61%, 29,8 dòlars).

El bitcoin cotitza als 61.900 dòlars i l'ethereum, als 3.412 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys cau al 4,446%.

Noticias relacionadas

contador