ep archivo   un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 22 de mayo de 2024 en madrid espana
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

L'IBEX i la resta de borses europees acomiaden amb caigudes la sessió de dimecres (IBEX: -0,8%, 11.030 punts) a mesura que creix el temor pel que pugui passar a la primera volta de les eleccions franceses de diumenge. L'euro està caient i ja es canvia als 1.068 dòlars. Diuen els experts que "el mercat de divises s'està adonant d'un risc polític més gran a Europa, del proteccionisme nord-americà i europeu, i de la divergència en les polítiques dels bancs centrals. Cal preparar-se per a canvis tectònics".

  • 10.943,700
  • -0,07%

Tot això, després que ahir Wall Street acabés el dia mixt i amb el Nasdaq liderant la sessió gràcies a la recuperació d'Nvidia, que va rebotar (+6,76%) després d'acumular caigudes pronunciades, de més del 10%, des de finals de la setmana passada.

El rebot tecnològic, gràcies al bon to del gegant Nvidia, ha propiciat que el verd s'hagi imposat a Àsia, on s'ha conegut que la taxa d'inflació d'Austràlia va augmentar per tercer mes consecutiu al maig i es va situar al 4% enfront del 3,6% registrat a l'abril. La taxa d'inflació subjacent també va ser del 4%, superior al 3,7% que esperava el consens de mercat.

Una lectura d'inflació més alta del que s'esperava podria impulsar el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) a augmentar-ne els tipus. La governadora de l'RBA, Michelle Bullock, va revelar recentment que el banc central va discutir l'increment de les taxes a la seva última reunió.

Els inversors han conegut avui l'índex de confiança del consumidor GfK del juliol d'Alemanya, que ha empitjorat lleugerament. A més, atents a les vendes d'habitatges nous del maig als EUA. Amb tot, el més important de la jornada serà la publicació, per part de la Reserva Federal, dels tests d'estrès anuals que es fan als grans bancs del país i que mesuren la capacitat del sector financer per afrontar una hipotètica recessió global. Aquests arribaran a les 22.30 hora espanyola.

FEDEX, RIVIAN, AENA...

Atents aquest dimecres a FedEx, que es dispara un 14% després dels resultats que va publicar aquest dimarts corresponents al quart trimestre i a l'any fiscal 2024. El mercat ha rebut molt bé el seu pronòstic de benefici per al 2025, per sobre de les estimacions dels analistes. La companyia ha dit que la reducció de despeses i la consolidació d'operacions augmentaran els rendiments fins i tot quan la demanda de lliuraments de paquets continuï sent feble.

Atents també a Volkswagen, que cau després d'invertir 5.000 milions en Rivian (que es dispara un 28%, tot i que ha arribat a pujar més) a canvi d'accedir al seu programari per a elèctrics.

D'altra banda, a Espanya Aena es notícia després d'anunciar ahir una revisió a l'alça "significativa" de la seva estimació de creixement de trànsit per al 2024. El seu escenari central per al 2024 estudia ara un increment de trànsit de fins a un 8,3% sobre les xifres del 2023, per la previsió anterior del 3,8% al seu escenari central i del 7,1% al seu escenari alt, segons la informació remesa aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Rovi també està entre els que més avancen després de publicar-se progressos en el procés de venda del negoci de fabricació a tercers.

Aquests dos valors es troben entre els més alcistes de la sessió, mentre que entre els pitjors hi trobem noms com Merlin, IAG, ArcelorMittal o Redeia.

ALTRES MERCATS

L'euro cau als 1,068 dòlars (-0,3%). El petroli cedeix un 0,5%, amb el Brent als 84,55 dòlars i el WTI, als 80,29 dòlars.

L'or cedeix amb moderació (2.312 dòlars) i la plata puja lleument (28,91 dòlars).

El bitcoin cotitza als 61.200 dòlars i l'ethereum, als 3.340 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,269%.

Noticias relacionadas

contador