bitcoin caidas nueva
Freepik/Sketchepedia

Poc ha durat l'alegria al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) està posant en perill els 60.000 dòlars després de caure amb moltíssima força durant la sessió asiàtica.

  • 56.633,306$
  • -3,14%

Hi ha hagut diversos motius que han influenciat aquestes darreres retallades. El primer i més important de tots, que els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat han tornat al vermell després d'encadenar cinc dies d'entrades netes. Aquest dimarts, els 10 fons de bitcoin van experimentar una sortida neta de 13,7 milions de dòlars, liderats per les pèrdues de 32,4 milions de dòlars de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), que ja ha perdut més de 18.500 milions de dòlars des de la seva conversió en un ETF al comptat a principis de gener.

Això, després que els fons cotitzats perdessin més de 900 milions de dòlars al mes de juny. Analistes com els de QCP Capital assenyalen que hi ha moviments que els fan pensar que podria ser un bon mes per a aquests productes d'inversió, mentre que altres, com Samer Hasn, de XS.com, posen en dubte la capacitat d'aquests ETF per mantenir l'impuls alcista del mercat.

D'altra banda, ha crescut el nerviosisme al mercat pel programa de reemborsaments de Mt. Gox. A finals del mes passat, els responsables de supervisar el procés de liquidació de l'extinta criptoborsa van anunciar que al juliol començarien a retornar els més de 140.000 sostrets durant un ciberatac el 2014, valorats en aproximadament 9.000 milions de dòlars.

Molts analistes pensen que una gran part dels creditors vendrà el seu bitcoin un cop el rebi, ja que els seus tokens s'han revaloritzat de manera exponencial als darrers anys. Si es confirmessin aquestes hipòtesis hi podria haver un excés d'oferta al mercat que fes caure encara més els preus de la criptomoneda reina.

En tercer lloc i relacionat amb això, Alemanya ha tornat a vendre part de les seves tinences de bitcoin. Segons informen diferents empreses d'anàlisi de cadena de blocs, Alemanya ha venut tokens valorats en uns 52 milions de dòlars en criptoborses com Coinbase o Kraken. El govern alemany encara té més de 44.000 BTC, valorats al voltant de 2.800 milions de dòlars, incautats al tancament de Movie2k i es tem que les contínues vendes segueixin pressionant a la baixa el bitcoin.

Tots aquests factors han empitjorat l'ànim dels inversors en allò que semblava ser un començament de juliol força prometedor. Després de caure amb força al juny, els inversors tenien l'esperança que la tendència es revertís aviat, ja que la criptomoneda reina sol repuntar al setè mes de l'any, especialment després d'un juny baixista. Segons dades de CoinGlass, el bitcoin ha pujat de mitjana un 8% al juliol als últims 11 anys. Tot i això, si bé el juliol sol ser un període positiu per a la criptomoneda reina, el tercer trimestre sol acabar sent baixista, per la qual cosa alguns adverteixen que això podria certificar que el BTC caurà durant els propers tres mesos.

Per tècnic, César Nuez, analista de Bolsamanía, apunta que el bitcoin s'està subjectant "als voltants del suport que presenta als 56.910 dòlars". "Aquests preus són importants, ja que, molt a prop, hi ha el suport que li ofereix la mitjana de 200 sessions", apunta.

"Per confirmar una continuació de les pujades hauríem d'esperar la superació dels màxims de tots els temps que presenta als 74.415 dòlars. La superació d'aquests preus ens confirmaria el final del moviment lateral dels últims mesos i ens donaria un primer objectiu de pujada als 77.000 dòlars", conclou.

A la resta del mercat, les altcoins també es tenyeixen de vermell. L'ethereum (ETH) cau un 3% fins als 3.300 dòlars, mentre que la solana (SOL) perd un 1%, igual que toncoin (TON) i dogecoin (DOGE). Al costat contrari de la balança, pujades contingudes en cardano (ADA) i tron (TRX).

contador