dl japan japan exchange group jpx tokyo stock exchange nikkei 225 topix generic 2
Sharecast graphic / Josh White

Fortes pujades aquest dijous a les borses asiàtiques després que la Reserva Federal (Fed) optés ahir per fer una retallada dràstica dels tipus d'interès de 50 punts bàsics, fins a un rang del 4,75%-5%. Wall Street, que va pujar després de l'anunci, va acabar el dia finalment amb caigudes moderades. Els futurs nord-americans avancen un 0,8% aquest dijous.

  • 37.155,330
  • 2,13%

El Nikkei lidera les alces (+2,5%) després que el ien es debilités un 0,68% respecte al dòlar nord-americà. El Topix puja un 2,4%.

En sintonia amb la Fed, l'Autoritat Monetària de Hong Kong ha retallat la taxa d'interès en 50 punts bàsics i l'ha portat al 5,25%, ja que la moneda de la ciutat està vinculada al dòlar nord-americà.

L'índex Hang Seng de Hong Kong puja un 1,81%. Hi destaquen les accions del promotor immobiliari China Vanke, que cotitzen a Hong Kong, amb una revaloració del 8,7%.

L'índex CSI 300 de la Xina continental suma el 0,8%, liderat per les accions immobiliàries que augmenten més del 4%.

L'índex Kospi, compost per les principals accions de Corea del Sud, avança un 0,11%, mentre que el Kosdaq de petites empreses es revalora un 0,65%.

La taxa d'atur nacional ajustada estacionalment d'Austràlia es va mantenir estable a l'agost al 4,2%, segons l'Oficina Australiana d'Estadístiques, en línia amb les expectatives dels analistes enquestats per Reuters, mentre que les addicions d'ocupació, 47.500, van superar les estimacions de 25.000.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia augmenta un 0,68% i aconsegueix un nou rècord.

El PIB de Nova Zelanda per al segon trimestre es va contreure un 0,2% respecte al trimestre anterior, segons les dades oficials publicades aquest dijous, menys que les estimacions de l'enquesta de Reuters, que preveien una contracció del 0,4%.

El Banc del Japó es prepara per iniciar una reunió de dos dies que conclourà aquest divendres, durant la qual els banquers centrals prendran una decisió clau sobre les taxes, després que el banc central hagi posat fi al seu règim de taxes d'interès ultrabaixes, que ha durat dècades, al començament d'aquest any.

El banc central de Taiwan té previst prendre una decisió sobre les taxes aquest dijous i publicar les previsions revisades de creixement econòmic i inflació per a aquest any.

L'índex ponderat de Taiwan puja un 1,24%.

Noticias relacionadas

contador