Iberdrola ha obtingut la llicència de producció de la Direcció General d'Energia i Geologia de Portugal (DGEG), fet que suposa un altre pas cap a la construcció del parc eòlic més gran de Portugal. Aquest projecte, emplaçat als districtes de Vila Real i Braga, al nord del país lusità, i que combina l'energia eòlica amb l'energia hidràulica, arriba a una inversió total propera als 350 milions d'euros.
- 13,140€
- 0,46%
Amb una capacitat instal·lada de 274 MW i una capacitat de producció de 601 GWh a l'any, equivalent al consum de 128.000 llars, aquesta infraestructura s'integrarà dins del sistema de la Central Elèctrica de Tâmega (SET). El projecte, que es beneficiarà del punt de connexió ja existent a Ribeira de Pena, signarà un contracte de subministrament a llarg termini, conegut també com a PPA - acord de compravenda d'energia.
Aquest projecte, que consta dels parcs eòlics de Tâmega Norte i Tâmega Sul, forma part d'un acord signat amb el fons sobirà d'inversió noruec, gestionat per Norges Bank Investment Management. energia neta, competitiva i a baix cost al sistema elèctric portuguès, garantint el màxim subministrament d'energia verda, originalment autoritzada per a cada projecte, durant el màxim temps possible", ha detallat Iberdrola.
Alejandra Reyna, Directora d'Iberdrola Renovables Portugal, ha subratllat que “hem fet un pas important cap a la construcció del parc eòlic més gran, i el primer projecte híbrid que combina energia eòlica i hidràulica, a Portugal. Aquest projecte és una mostra més del compromís d'Iberdrola a l'hora de promoure la transició energètica a Portugal, on ja ha invertit més de 2.000 milions d'euros en energies renovables al llarg dels darrers 20 anys. Aquest compromís amb l'electrificació, mitjançant energies renovables i l'atenció posada en la innovació, mostra el compromís que tenim de construir un futur sostenible, fiable i assequible”.
El projecte eòlic ha estat adjudicat a Vestas i consistirà a la instal·lació de 38 aerogeneradors d'última generació, el Vestas Enventus V172, amb una capacitat unitària de 7,2 MW i una alçada de 114 metres.
"Com passa amb tots els projectes d'energia renovable a Portugal, resultarà clau l'atenció posada sobre els proveïdors locals: empreses com CJR i Conduril-Socorpena també estaran involucrades en el desenvolupament de l'estructura bàsica, mentre que Painhas i Proef participaran en la construcció de la subestació i de les línies, que començarà a rodar a principis del 2025", ha conclòs Iberdrola.