ep archivo   iberia express
IBERIA EXPRESS - Archivo

International Airlines Group (IAG) vola a borsa aquest dimarts (+3,4%; 2,45 euros), afavorida per la forta caiguda del preu del petroli i també per una pujada de valoració de Renta 4.

IAG

  • 2,491€
  • 4,88%

Els experts d'aquesta empresa han reiterat el consell de sobreponderar sobre la matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus, i han elevat la valoració de les seves accions fins als 3,08 euros per títol des dels anteriors 2,53 euros.

IAG continua operant en un entorn de creixement elevat del trànsit aeri de passatgers i demanda molt forta, que ha permès elevar el coeficient d'ocupació fins a nivells propers a màxims històrics. Aquest creixement, a més, s'ha aconseguit en un escenari de pujada dels preus mitjans dels bitllets", expliquen al seu últim informe.

"En termes financers", afegeixen, "la situació d'IAG també ha millorat considerablement. La generació de caixa més gran ha permès reduir el deute net gairebé un 30%, fins a un múltiple deute net/EBITDA conservador, ha reforçat la seva liquiditat i compta amb venciments de deute relativament còmodes".

D'altra banda, esperen que “la bona situació actual es mantingui durant la resta de l'any”; i anticipen que "els preus del combustible i les baixades de tipus recolzaran el 2025".

Per acabar, consideren que retirar l'oferta de compra sobre Air Europa per les traves regulatòries de la Unió Europea "ha estat una decisió encertada". En aquest sentit, afirmen que té “bones opcions de creixement, tant de forma orgànica com via adquisicions (privatització de TAP)”.

A més, assenyalen que "té marge per millorar la retribució a l'accionista, incloent-hi un pla de recompra d'accions".

Noticias relacionadas

contador