ep archivo   entrada de la sede de arcelormittal en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els experts de Renta 4 han reiterat aquest dijous el seu consell de sobreponderar sobre ArcelorMittal, tot i que n'han reduït la valoració fins als 30,70 euros per acció des dels anteriors 35,60 euros.

  • 22,090€
  • 0,09%

Aquests analistes han reduït les estimacions del 2024 i el 2025 per adaptar-se "a un escenari menys favorable", i han retallat un 5% i un 11% la previsió de benefici brut d'explotació (EBITDA) per als dos propers anys, cosa que justifica la seva menor valoració.

Tot i això, considera que el preu actual suposa "un punt d'entrada atractiu", ja que el segon semestre del 2024 marcarà "la part més baixa de resultats del cicle actual, un període que sol coincidir amb fases en què els títols marquen mínims".

Segons les seves previsions, l'EBITDA del gegant siderúrgic caurà un 18% al segon semestre del 2024 en comparació amb la primera meitat de l'any, "a causa principalment del descens dels preus de venda, i en menor mesura al volum d'enviaments d'acer més" baix".

Per a aquests analistes, l'evolució dels preus de l'acer és la principal clau "per determinar l'evolució dels resultats". I, segons la seva opinió, "estan a prop de tocar mínims".

Sobre possibles factors negatius que poden afectar aquesta previsió sobre els preus de l'acer, esmenten "un deteriorament de l'evolució macro als EUA i l'eurozona que provoqui un 'aterratge brusc' de les economies". Tot i que precisen que "el nostre escenari base, no obstant, apunta a un 'aterratge suau' en totes dues".

Noticias relacionadas

contador