ep archivo   la consejera delegada de linea directa aseguradora patricia ayuela 20240726162803
LÍNEA DIRECTA - Archivo

Línia Directa Asseguradora va guanyar 40,7 milions d'euros als primers nou mesos de l'any enfront de les pèrdues de 12,5 milions del mateix període del 2023. Al tercer trimestre estanc, la companyia va obtenir un benefici net de 15,3 milions d'euros.

  • 1,158€
  • 4,14%

L'entitat explica que aquests resultats acceleren la tendència positiva de comptes iniciada a la segona meitat del 2023. Segons ha indicat en un comunicat, l'evolució positiva del compte de resultats és fruit, en primer lloc, de la millora de la ràtio combinada, que al tancament del tercer trimestre del 2024 s'ha situat al 95,4%, 10,6 punts percentuals millor que un any abans.

Aquest indicador mostra una trajectòria favorable als tres rams en què opera Línia Directa. A Autos, la principal línia de negoci de l'entitat per volums i la més afectada als últims exercicis per la inflació de costos, ha millorat en 11,1 p.p., situant-se al 95,5%, cosa que compara favorablement amb la mitjana del sector, que al tancament del juny, darrera dada disponible d'ICEA, era del 101%. A Llar ha millorat fins al 89,8% (-7,0 pp) i a Salut, fins al 140,5% (-16,9 pp).

"Aquesta excel·lent recuperació del marge assegurador de la companyia al llarg de l'últim any se sustenta en la reducció del cost sinistral i la major eficiència", subratlla Línia Directa al comunicat.

En concret, la ràtio de sinistralitat del grup ha millorat en 10,2 pp, fins al 73,4%, gràcies al rigor en la subscripció, les mesures de gestió sinistral, la moderació de la inflació, una freqüència continguda i els esdeveniments menors atmosfèrics. La ràtio de despeses manté igualment una tendència de millora i ha baixat al 22% (-0,4 pp).

INGRESSOS I CLIENTS

Els resultats són conseqüència també de l'avenç positiu de tots els indicadors de negoci, que al tercer trimestre mostren una acceleració del creixement tant en termes d'ingressos com de clients, segons ha explicat la companyia.

La xifra total de primes emeses s'ha incrementat un 3,5% i arriba als 757,6 milions d'euros, amb un augment a totes les línies de negoci (Motor, Llar, Salut i Nous Productes). Per part seva, els ingressos d'assegurances han repuntat un 2,9% (736,8 milions).

El bon comportament de l'activitat comercial es reflecteix de manera destacada al tercer trimestre estanc, en què el creixement del volum de primes emeses ha estat del 5,7%, remarca l'empresa.

L'augment de l'activitat també s'ha traduït en un increment de la cartera de clients a 3,38 milions d'assegurats, un 0,5% més que al tancament del setembre del 2023, i mostra una tendència a l'alça, ha indicat Línia Directa. Així, respecte al desembre del 2023, ha crescut un 1,8%, gairebé 60.000 assegurats més.

A aquest impuls del negoci ha contribuït la major eficàcia comercial derivada de la nova estratègia multiproducte de l'entitat, una oferta comercial competitiva i la innovació en producte, que ha suposat al darrer any el llançament de les noves assegurances davant l'ocupació de la habitatge, de Mascotes i de Mobilitat Personal.

EVOLUCIÓ PER NEGOCIS

Per negocis, Motor ha crescut en primes un 2,9% fins als 612,5 milions d'euros, mentre que els ingressos d'assegurances van pujar un 2,4%. Al tercer trimestre estanc les primes han avançat un 5,4% i la cartera ha arribat als 2,48 milions d'assegurats.

La facturació de Línia Directa a la Llar ha registrat també un avenç entre el gener i el setembre tant en primes emeses (117,0 milions d'euros, un 4,8% més) com en ingressos d'assegurances (110,6 milions, un 4,6 % més). Igualment, al tercer trimestre estanc aquesta línia n'ha accelerat el creixement, amb un augment de les primes del 5,7%, i la cartera supera les 731.500 pòlisses.

Salut, amb 117.500 assegurats, també ha millorat. Les primes han augmentat un 10%, fins a 26,8 milions d'euros, i els ingressos d'assegurances, un 8,7%. Al tercer trimestre estanc, les primes s'han elevat un 12,9%.

Per la seva banda, els nous productes (entre ells, l'assegurança davant l'ocupació de l'habitatge, l'assegurança de mascotes i l'assegurança de mobilitat personal) aporten ja al grup 44.000 pòlisses i un volum de primes superior als 1,3 milions d'euros (+77,0%).

El resultat financer durant els nou primers mesos del 2024 ha estat de 26,9 milions d'euros, un 11,7% més en termes recurrents gràcies a la rendibilitat més gran de la renda fixa. Incloent-hi extraordinaris, el resultat financer augmenta un 6,1%.

El marge de solvència al tercer trimestre s'ha elevat al 189,5%, format íntegrament per capital Tier 1 o de màxima qualitat.

En paraules de Patricia Ayuela, consellera delegada de Línia Directa Asseguradora, “l'evolució dels nostres resultats és molt sòlida trimestre a trimestre i mostren una clara tendència a l'alça en tots els indicadors, amb una acceleració progressiva del creixement en ingressos i clients i un nivell de solvència molt robust. Aquestes xifres reflecteixen el compromís amb l'estratègia que ens fixem el 2023. Això, juntament amb la fortalesa del nostre model de negoci, ens portarà a creixements i rendibilitat més grans”.

Noticias relacionadas

contador