orocb6551

L'or segueix brillant i inicia la setmana renovant màxims històrics (+0,70%, 2.749 dòlars) enmig de les incerteses globals, com ara el conflicte de l'Orient Mitjà, les eleccions presidencials dels EUA o les retallades de tipus dels bancs centrals, que estan impulsant els inversors a buscar actius refugi.

El metall preciós ha pujat més d'un 30% des del començament d'any, i es dirigeix ​​al seu millor exercici anual en dècades. Mantindrà la seva tendència alcista durant els propers mesos?

"Des del 2022 el preu de l'or s'ha vist recolzat per una forta demanda, procedent de la indústria de la joieria (al voltant del 40% de la demanda) i, sobretot, dels bancs centrals dels països emergents, desitjosos de diversificar les seves reserves de divises. Els petits inversors (fins i tot de països emergents) també estan desitjosos de protegir els seus estalvis invertint directament en lingots i monedes d'or. Per exemple, els agricultors indis, gràcies al fort creixement dels ingressos agrícoles aquest any, van comprar or per assegurar-se bona sort durant la temporada de Diwali (celebració de l'any nou hindú i una de les festivitats més importants d'aquesta religió)”, analitza Charlotte Peuron, gestora de fons especialitzats en el sector dels metalls preciosos de Crédit Mutuel AM.

Més recentment, i durant l'estiu del 2024, diversos indicadors financers, com els tipus d'interès reals nord-americans baixos, les polítiques monetàries més acomodatícies, especialment de la Reserva Federal (Fed), també han estat positius per a l'or.

A més, "atès que segueix creixent la incertesa al voltant de la desacceleració econòmica mundial, la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, les eleccions nord-americanes, les guerres a l'Orient Mitjà i entre Rússia i Ucraïna, etc., la demanda d'ETF d'or es va disparar al juny, sent positiva per primera vegada en diversos anys", afegeix l'estrateg.

En aquest sentit, i respecte als inversors en ETF, principalment nord-americans i europeus, volen protegir i diversificar les seves carteres enfront de la incertesa i la volatilitat dels mercats financers. Com a alternativa, inverteixen en accions de mines d'or a causa de la forta correlació amb el preu del metall.

Per això, des de la gestora continuen sent positius respecte a l'or per als propers mesos. "Diversos bancs centrals han reiterat el seu interès a augmentar les reserves d'or i persisteix una forta incertesa. Dos factors que recolzen els preus de l'or", conclou Peuron.

Noticias relacionadas

contador