dl wall street new york city wall st nyc new york stock exchange nyse nasdaq us usa united states of america trading finance unsplash
Sharecast / Roberto Junior via Unsplash

El Nasdaq torna a repuntar aquest dimarts i aconsegueix nous rècords a Wall Street, després dels registrats aquest dilluns. Les compres van estar liderades de nou pel sector tecnològic; i druant aquesta jornada els inversors descompten les vendes al detall del maig als Estats Units, que han millorat un 0,1%, menys del que s'esperava.

  • 19.676,381
  • -0,13%

La renda variable nord-americana manté la seva forta tendència alcista, liderada pel bon moment de valors com Apple i la resta de companyies associades al boom de la intel·ligència artificial (IA), amb Nvidia com a principal exponent.

A això cal afegir la fugida de les mans fortes de les borses europees, a causa de l'augment de la incertesa política després de la convocatòria d'eleccions a França, que han creat una situació d'inestabilitat a curt termini.

Això ha provocat que els operadors 'es refugiïn' als Estats Units fins que passin les eleccions franceses i s'aclareixi el panorama.

REFERÈNCIES DESTACADES

Pel que fa a les vendes al detall del maig als Estats Units, aquestes van pujar un 0,1% al mes, segons les dades publicades pel Departament de Comerç nord-americà. Aquest indicador s'expandeix després de la caiguda del 0,2% del mes d'abril, revisada a la baixa des del 0%, encara que empitjora les expectatives de consens, que n'anticipaven un avanç del 0,2%.

Per altra banda, cal recordar que dimecres la borsa nord-americana no obrirà per festiu.

A més, divendres coneixerem els indicadors d'activitat PMI de manufactures i serveis preliminars del mes de juny.

I durant aquesta jornada es produirà també la triple hora bruixa, el venciment trimestral dels contractes de derivats sobre índexs.

POLÍTICA MONETÀRIA

Durant la setmana, també parlaran diversos membres de la Reserva Federal (Fed), després que el banc central retallés la setmana passada la previsió de baixades de tipus per al 2024.

El president de la Fed de Filadèlfia, Patrick Harker, va dir dilluns que el seu escenari base és retallar els tipus una vegada a finals d'any, encara que no va descartar dues rebaixes o cap, depenent de l'evolució de la inflació.

Aquest dimarts, estan previstes les intervencions de la presidenta de la Fed de Boston, Susan Collins, i del president de la Fed de Richmond, Tom Barkin.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,32% (84,52 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,03% (1,073 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,13% (2.332 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,254% i el bitcoin baixa un 2,94% (64.710 dòlars).

Noticias relacionadas

contador