dl wall street wall st new york city nyc ney york stock exchange nyse nasdaq dow jones industrial average djia trading us usa united states of america 2023120702241
Sharecast graphic / Josh White

Wall Street cotitza amb compres aquest dijous després de les pujades moderades d'ahir a l'altra banda de l'Atlàntic després de publicar-se les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), que assenyalen una "probable" retallada de tipus d'interès al setembre. Amb el contingut sobre la taula, el mercat ja espera Jerome Powell, que parlarà demà divendres en el marc de la trobada de banquers centrals de Jackson Hole que arrenca avui.

  • 41.001,460
  • -

"És important assenyalar que aquestes actes es van publicar només uns dies abans del molt esperat discurs del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, al Simposi de Jackson Hole. Aquest esdeveniment és tradicionalment seguit de prop pels mercats, ja que Powell podria oferir noves pistes sobre la direcció de la política monetària als propers mesos", comenta Antonio Ernesto Di Giacomo, analista sènior d'XS.com.

"El tancament alcista dels mercats de valors (dels EUA ahir) reflecteix l'optimisme generat per la possibilitat d'una reducció de taxes d'interès al setembre, basat en els senyals de (les actes de) la Reserva Federal. L'atenció dels inversors ara està centrada en el discurs de Jerome Powell a Jackson Hole, que podria oferir una visió més clara sobre el futur de la política monetària als Estats Units”.

L'agenda d'aquest dijous també inclou la publicació dels indicadors preliminars d'activitat del sector manufacturer i serveis (PMI) del mes d'agost. A Europa, aquestes dades han mostrat un repunt gràcies a l'impacte dels Jocs Olímpics de París al sector serveis. El PMI preliminar del sector serveis d'agost va pujar fins a 53,3 des de 51,9 a la zona de l'euro, per sobre del que estava previst, mentre que el manufacturer va caure fins a 45,6 des de 45,8, pitjor del que s'estimava. El PMI compost va pujar a 51,2 des de 50,2 i va superar l'estimació de 50,1.

A més, avui els inversors han conegut les peticions setmanals de desocupació, que han pujat més del que s'esperava.

Les novetats polítiques són també molt presents a l'altra banda de l'Atlàntic a mesura que el Congrés del Partit Demòcrata arriba al final amb el discurs de Kamala Harris, que ha anunciat la designació de Tim Walz com a candidat demòcrata a la vicepresidència.

A nivell empresarial, poques notícies d'impacte. Disney ha elegit Gorman de Morgan Stanley per supervisar la selecció del successor de Bob Iger.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1143 dòlars (-0,06%). El petroli avança moderadament, amb el Brent als 76,36 dòlars i el WTI, als 72,12 dòlars.

L'or perd ara un 0,10%, fins als 2.545 dòlars. La plata suma un 0,42% (29,66 dòlars).

El bitcoin puja i supera els 61.000 dòlars (61.256 dòlars). L'ethereum també avança i cotitza als 2.637 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys puja al 3,829%.

Noticias relacionadas

contador