nvidia 20240814091212

Les accions de Nvidia segueixen sense trobar sostre, i aquest dilluns han tornat a renovar els màxims històrics després de registrar un avanç del 2,5% a Wall Street. Fa mesos que el fabricant de xips trenca tots els registres gràcies a la seva aposta per la intel·ligència artificial, cosa que li atorga una "oportunitat generacional", segons els analistes de Bank of America.

  • 139,560$
  • -2,81%

A més, al banc consideren que la companyia encara té recorregut alcista, per la qual cosa recentment han elevat el preu objectiu fins als 190 dòlars per acció des dels anteriors 165, segons recull CNBC, cosa que representa un potencial proper al 40% des de els nivells actuals de cotització.

Aquesta millora de la valoració es basa principalment en la quota de mercat d'Nvidia, que actualment ronda el 80%, i en la previsió que aquesta xifra no baixarà a mesura que l'empresa segueix llançant els nous productes, com el xip d'última generació Blackwell.

"Els compromisos d'Nvidia abasten múltiples verticals, i ofertes com AI Foundry, AI Hubs i NIM són palanques clau per al seu lideratge en IA, no només al costat del maquinari sinó també al costat dels sistemes/ecosistemes", apunten des del banc.

De cara als propers trimestres, el fabricant de xips oferirà noves actualitzacions per als seus productes, i a BofA creuen que està aconseguint agilitzar els terminis de desenvolupament de cada llançament.

"Continuem veient augmentar el ritme del desenvolupament dels nous models. Els LLM en particular s'estan desenvolupant tant per a una mida més gran com per a millors capacitats de raonament, que requereixen una major intensitat d'entrenament", comenten.

Nvidia està sent la gran beneficiada de l'auge de la IA, que va començar amb el llançament públic de ChatGPT d'OpenAI el novembre de 2022, gràcies al fet que les unitats de processament gràfic (GPU) de l'empresa s'utilitzen per crear i implementar models d'IA avançats que impulsen ChatGPT i aplicacions similars.

A més, al banc consideren que Nvidia "podria rebre més de 200.000 milions de dòlars de flux de caixa lliure (FCF) durant els propers dos anys, rivalitzant amb Apple i oferint opcions de creixement".

contador