ep archivo   fachada de la sede de cellnex telecom a 2 de abril de 2024 en barcelona catalunya
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Els experts de JP Morgan creuen que a Cellnex "hi ha nombroses palanques de potencial alcista estratègic i la valoració sembla atractiva". Per això, han elevat el preu objectiu de la companyia, fins als 54 euros des dels 53 euros previs, i mantenen la seva recomanació de sobreponderar. "Continuem destacant el model de negoci de Cellnex com a prova de recessió", diuen.

  • 35,820€
  • 0,53%

Des de finals d'abril, quan les expectatives de tipus d'interès als EUA van començar a recular notablement, les accions de Cellnex han pujat al voltant d'un 14%. Tot i això, "l'escala de la requalificació va quedar per darrere de la dels seus parells nord-americans, que van pujar un 21-30%", assenyalen al seu últim informe.

Entre els factors que hi han contribuït inclouen, en primer lloc, els temors que Europa estigui a punt d'una onada de fusions de mòbils i Cellnex es pot enfrontar a riscos previstos associats. A més, en segon lloc, les incerteses al voltant de l'escala de les probables distribucions de rendibilitat per als accionistes de Cellnex el 2025.

Pel que fa a la consolidació al mercat, els analistes comenten que els inversors temen que els continguts de l'informe sobre el futur de la competitivitat europea, conegut com a informe Draghi, sumat als processos de fusió pendents al Regne Unit i Itàlia "pugui ser un precursor d'una consolidació important, fet que presenta un risc per a Cellnex”.

"Però estimem que l'impacte directe en el pitjor dels casos seria de tan sols 192 milions d'euros (4 % dels ingressos del 2028E) i destaquem nombrosos factors atenuants (probables ampliacions de la xarxa després de la fusió, compartició de la RAN, solucions per a nous participants), cosa que deixa les estimacions defensables", afirmen.

Pel que fa a les vendes d'actius, recorden que Cellnex ha anunciat la venda d'Àustria (803 milions d'euros) i d'Irlanda (971 milions d'euros). Ambdues transaccions es tancaran a finals del 2024 o principis del 2025.

"Encara que és una operació útil, per si sola no n'hi ha prou per recolzar els retorns materials per als accionistes el 2025. Cellnex assenyala que està considerant altres acords potencials, per exemple, els seus centres de dades francesos, així com potencialment Holanda i Suïssa".

contador