acciona energia molino
Alberto Sánchez

Dur revés dels estrategs de JP Morgan a Acciona Energía. Han decidit rebaixar el preu objectiu que atorguen als títols, que passa als 27 euros per acció, des dels 33,50 euros que li donaven anteriorment.

  • 18,800€
  • -0,69%

La raó? Com expliquen en un recent informe, tot és perquè la companyia, encara que "barata", encara es veu aguaitada per "massa incertesa".

Això els ha portat també, expliquen, a retallar les seves projeccions de benefici per acció (BPA) per a la companyia tant pel present exercici com pel proper.

En concret, els analistes del banc nord-americà esperen ara que Acciona Energía obtingui un BPA d'1,11 euros, xifra que suposa un 10,1% menys que la seva projecció anterior.

Per al proper exercici, les estimacions encara són pitjors, i és que la projecció de JP Morgan ha caigut un 39,2%, de manera que ara el BPA esperat se situa als 0,76 euros.

Això sí, els experts del banc nord-americà han decidit mantenir el seu consell de neutral sobre la companyia.

La "incertesa" a què es refereixen aquests analistes està relacionada amb la recent advertència de beneficis emesa per la companyia.

A finals de maig Acciona Energía va anticipar un EBITDA per al 2024 "inferior" a l'estimat al febrer, al·legant que la producció des del començament d'any no ha assolit els nivells esperats.

No en va donar xifres, només es va limitar a dir que la contribució de l'EBITDA a la segona meitat de l'any "es preveu superior a la de la primera meitat".

Així mateix, va mantenir l'expectativa d'inversió neta abans de rotació d'actius a l'entorn de 1.800-1.900 milions d'euros.

Després d'això, els analistes ja van avisar que l'anunci no sorprenia, però van dir que indubtablement tindria un “impacte negatiu”.

Caldrà veure com és als resultats del segon trimestre i del primer semestre que es publicarà Acciona Energía el proper 29 de juliol.

Noticias relacionadas

contador