ep archivo   torre iberdrola 20240702081503
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola ha adquirit el 80% que no controlava de Balantia, companyia creada el 2011 per desenvolupar l'eficiència energètica i la sostenibilitat a les empreses, i per permetre'n la descarbonització i reduir les emissions i costos, segons ha informat aquest dimecres mitjançant un comunicat.

  • 11,875€
  • 0,34%

Iberdrola, que va entrar al capital de la companyia el 2019 a través del seu programa d'empreses emergents, Perseo, ha posat en valor durant els últims quatre anys les capacitats tecnològiques de Balantia en més de 180.000 llars i empreses, a les quals ha aportat diagnòstics energètics i informació per prendre decisions en aquest àmbit.

L'empresa, amb seu a Espanya, però que també desenvolupa projectes a diferents països europeus, va ser seleccionada recentment per la Cambra de Comerç d'Espanya a la VII Edició del Premi Pime de l'Any 2023 com una de les millors 15 empreses entre les més de 1.750 presentades.

Fruit d'aquesta unió, les dues companyies llançaran la plataforma Net Zero Emissions Manager (NZE Manager), que dissenyarà els fulls de ruta de les empreses en el camí cap a la descarbonització.

La plataforma pretén assolir una cartera de clients de més de 20.000 empreses durant aquest exercici, aspirant a convertir-se en l'eina més utilitzada a Europa quant a nombre d'usuaris i quant a volum d'accions orientades a la descarbonització, ha dit Iberdrola.

Amb NZE Manager les empreses podran gestionar l'energia i les emissions de CO2, de manera que es pugui dissenyar un pla personalitzat de reducció de gasos contaminants amb un horitzó per assolir-lo entre el 2030 i el 2050.

La plataforma s'adreça a totes aquelles empreses amb necessitats de descarbonització, tant a les grans, així com a d'altres de mida més petita.

Noticias relacionadas

contador