ep un avion de iberia despegando
Iberia

Les accions d'IAG han pujat aquest dimecres un 5,39% després que la Comissió Europea aprovés la fusió entre Lufthansa i ITA, fet que ha despertat l'optimisme sobre l'adquisició d'Air Europa proposada per la matriu d'Iberia, que segueix a l'espera del vistiplau de Brussel·les.

IAG

  • 2,042€
  • -1,02%

La Comissió ha decidit autoritzar la fusió entre Lufthansa i ITA "després d'una investigació en profunditat de la transacció proposada, incloent-hi l'enviament d'un plec de càrrecs".

"Lufthansa i ITA operen una extensa xarxa de rutes des dels seus respectius centres a Àustria, Bèlgica, Alemanya, Suïssa i Itàlia. Les seves operacions són en gran mesura complementàries, ja que operen des de diferents centres a Europa Central i Itàlia, respectivament. Lufthansaempreses conjuntes amb United Airlines i Air Canada per a rutes transatlàntiques, així com amb All Nippon Airways per a rutes al Japó. Si bé ITA està obtenint bons resultats avui dia, la seva sostenibilitat a llarg termini com a operador independent hauria continuat sent molt incerta sense la transacció”, ha considerat.

Ara, l'organisme comunitari ha de decidir si accepta també la compra d'Air Europa per part d'IAG, per això té de termini fins al proper 20 d'agost, si bé hi ha la possibilitat que l'organisme necessiti nova informació i estengui el termini mitjançant el mecanisme 'stop the clock' per examinar les noves dades que requereixi a IAG.

IAG es va comprometre a cedir més de la meitat de les rutes operades per Air Europa el 2023 com a part de les concessions (remedies) que farà perquè la Comissió n'aprovi l'adquisició.

Segons fonts de la companyia, la matriu d'Iberia cediria fins al 52% de les rutes operades per Air Europa a la competència, cosa que eleva la seva oferta a la Direcció General de Competència de la Unió Europea (UE) en 12 punts percentuals des del 40% anterior. Aquesta cessió busca satisfer així els reguladors comunitaris, preocupats per una possible reducció de la competència en les rutes esmentades després de l'adquisició de l'aerolínia.

Noticias relacionadas

contador