ep archivo   la ministra de hacienda y funcion publica en funciones maria jesus montero
María José López - Europa Press - Archivo

Els bancs i les companyies energètiques lideren els descensos dins de l'IBEX 35 després que diversos mitjans hagin publicat que el Govern vol convertir en permanents els impostos temporals aplicats als dos sectors durant els dos darrers anys.

Segons El Mundo, l'Executiu "intentarà perpetuar els impostos a la banca i les energètiques", que es van establir de manera temporal per als exercicis 2023 i 2024.

Tot i això, el Govern necessita el suport de tots els seus socis per aprovar aquesta mesura, i no és clar que pugui aconseguir els vots de Junts i PNB.

Espanya ha d'enviar la setmana que ve el Pla fiscal estructural a la Comissió Europea per desbloquejar el cinquè desemborsament dels fons europeus.

En aquest sentit, el president del Govern, Pedro Sánchez, va afirmar aquest dimecres al Congrés que Espanya té 4 punts de marge enfront de la mitjana de la UE per apujar la pressió fiscal, cosa que li permet apujar els impostos en 60.000 milions d'euros.

Per part seva, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anticipat que el Govern sotmetrà a votació un reial decret llei al Parlament per transformar en permanents els impostos a banca i energètiques.

En cas que el Govern no aconsegueixi els suports necessaris, té l'opció de prorrogar el 2025 l'actual gravamen temporal. El que sembla clar és que l'Executiu no té intenció de derogar aquests impostos.

contador