El conseller delegat de BBVA, Onur Genç, manté la postura optimista amb l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) que la seva entitat vol llançar sobre Banc Sabadell, però ha advertit que BBVA pot retirar l'oferta si les condicions que s'imposen per aprovar l'operació en redueixen el valor.
En una intervenció a la 31 Trobada del Sector Financer, organitzada per ABC i Deloitte, l'executiu de BBVA ha subratllat que espera que l'operació s'aprovi "en pocs mesos" i que mantingui "tot el potencial de creació de valor". Si no és així, BBVA té l'opció de retirar-se'n: "No dubtarem a retirar-nos si no hi ha creació de valor", ha dit el conseller delegat.
Les paraules de Genç arriben després de conèixer-se aquest dimarts que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va elevar l'OPA a fase 2. Aquest procediment permetrà al regulador fer una anàlisi amb més profunditat a causa de “la seva afectació potencial al manteniment de la competència efectiva". Aquest pas permetrà que altres interessats, com el mateix Sabadell, presentin al·legacions.
Genç ha ressaltat que la banca necessita "jugadors amb més escala i eficiència", que li permeti augmentar la seva capacitat d'inversió, sobretot en tecnologia. "I aquesta gran capacitat d'inversió, al nostre parer, prové de guanyar escala. Els grans jugadors són més eficients perquè gasten els mateixos diners en tecnologia que els bancs més petits, però obtenen un benefici més gran perquè tenen més clients. Si són més eficients, cada vegada són més rendibles, i si són més rendibles, tenen més capacitat d'inversió", ha explicat.
En aquest sentit, l'executiu de BBVA ha manifestat que "creiem plenament el potencial de creació de valor d'aquesta transacció perquè crea un jugador fort i de gran escala". "La lògica econòmica és innegable. Qualsevol que conegui els números bàsics diria que això té sentit", ha sentenciat.
En aquesta mateixa línia, considera que Europa necessita campions financers, que ajudin a impulsar el creixement de l'economia europea. Per això, "Europa necessita inversions", i aquestes inversions requereixen bancs amb prou escala. Onur Genç ha recordat que, dels 25 principals bancs del món, mesurats per la seva capitalització borsària, cap no és de la Unió Europea. "Per crear campions europeus, primer necessitem campions domèstics", ha conclòs.
Finalment, Genç ha assegurat BBVA continuarà col·laborant "estretament" amb les autoritats per "finalitzar com més aviat millor els compromisos que podrien ser necessaris per alleujar qualsevol inquietud que tinguin i aconseguir que s'aprovi la transacció".