ep el presidente del gobierno pedro sanchez inaugurara el curso politico en un acto en la sede del
A. Pérez Meca - Europa Press

El Govern destinarà 4.500 milions d'euros a subvencions i a prop de 50.000 milions en préstecs i instruments financers del Pla de Recuperació per a les petites i mitjanes empreses (pimes), segons ha anunciat el president de l'Executiu, Pedro Sánchez.

Es tracta del "major volum de recursos en la història d'Espanya per modernitzar el nostre teixit productiu. Perquè un petit i mitjà empresari no hagi de ser un heroi", ha dit Sánchez durant la seva intervenció a l'acte 'Transformant les Pimes amb el Pla de Recuperació', organitzat aquest dijous a l'Escola d'Organització Industrial (EOI).

Segons ha destacat més d'un terç dels fons europeus s'han dedicat a les pimes. "Dos de cada cinc euros de les convocatòries resoltes del pla hi arriben directament. Una de cada cinc pimes ja són beneficiàries directes del Pla de Recuperació: més de mig milió d'empreses".

En concret, el Govern atorgarà 1.380 milions de subvencions de Red.es, 3.000 milions de subvencions dels Perte, 630 milions de les garanties de Cersa, 2.400 milions del Fons d'Impacte Social i el Fons de Coinversió de Cofides, més de 30.000 milions de les línies ICO verda i ICO empreses i emprenedors i 16.400 milions de la Societat Estatal per a la Transformació Tecnològica (SETT), amb el Mecanisme del Perte Chip, el Fons Next Tech i la línia Audiovisual Hub.

Sánchez també ha destacat que dels 42.612 milions d'euros que s'han resolt del Pla de Recuperació més de 16.800 milions d'euros (el 39,5%) tenen com a beneficiària directa una pime.

"Protegir el nostre sector productiu és el que ens permet ser avui el que som, Espanya és la locomotora al conjunt econòmic de la Unió Europea", cal "posar eines a l'abast de les pimes", ha afirmat el president del Govern.

contador