ep las transacciones de los turistas asiaticos en alipay durante el ano nuevo chino aumentaron un 66
ALIPAY

Jornada mixta a les borses d'Àsia aquest dijous, en una jornada amb múltiples referències per als inversors. El Nikkei japonès i el Kospi sud-coreà han baixat de manera moderada, mentre que l'ASX australià n'ha estat l'índex més alcista. Per la seva banda, el Hang Seng de Hong Kong i el Shanghai Composite s'han girat a la baixa al tram final i han baixat més de l'1%.

  • 38.911,190
  • -0,69%

La Xina ha anunciat aquest dijous que duplicarà la quota de préstecs als projectes immobiliaris no finalitzats, fins als 4 bilions de iuans (562.000 milions de dòlars) per frenar la crisi del sector.

El ministre d'Habitatge, Ni Hong, ha explicat les mesures del Govern, que s'han situat per sota del previst i han provocat caigudes a les empreses immobiliàries que cotitzen a la borsa.

"Els inversors estaven observant de prop, esperant passos detallats i viables, una cosa concreta a què aferrar-se. Però a mesura que avançava la sessió informativa, ha quedat clar: els operadors no estaven entusiasmats", explica Stephen Innes, gestor d'SPI Asset Management.

Una altra mesura anunciada és que la reurbanització de les ciutats també cobrarà impuls, i un milió d''aldees urbanes' s'inclouran en aquests plans.

ALTRES REFERÈNCIES DESTACADES

Al Japó, les exportacions del setembre van caure un 1,7% de manera inesperada, ja que el consens n'esperava una pujada del 0,5%. Es tracta de la primera caiguda als darrers 10 mesos.

Per part seva, el creixement de les importacions al setembre va ser del 2,1%, també per sota de les expectatives, que esperaven una pujada del 3,2%.

A Austràlia, la taxa d'atur ha baixat fins al 4,1% des del 4,2%, i s'ha situat per sota del 4,2% anticipat, fet que ha estat ben rebut pel mercat. A més, la taxa de participació laboral va augmentar lleugerament fins al 67,2%.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, Wall Street va tancar amb guanys i el Dow Jones va marcar un nou rècord per sobre dels 43.000 punts. A més, el petroli Brent puja un 0,4% (74,52 dòlars).

Per part seva, l'euro es deprecia un 0,06% (1,0854 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,2% (2.697 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja al 4,03% i el bitcoin cau un 0,7% (67.315 dòlars).

Noticias relacionadas

contador