ep archivo   el presidente del bbva carlos torres durante una rueda de prensa a 9 de mayo de 2024 en
BBVA - Archivo

BBVA ha celebrat aquest divendres una Junta General Extraordinària d'Accionistes amb el propòsit de tirar endavant l'ampliació de capital necessària per llençar l'OPA sobre Banc Sabadell. "Confiem plenament en l'èxit de l'operació", ha assegurat el president de l'entitat basca, Carlos Torres, que ha dit que l'objectiu és construir un banc "més fort, competitiu i rendible".

  • 1,871€
  • -0,08%
  • 9,574€
  • -0,42%

En concret, l'ampliació de capital consistirà en l'emissió de fins a 1.126 milions de noves accions de BBVA, que seran lliurades als accionistes de Banc Sabadell que acceptin l'oferta de compra d'una acció de BBVA per cada 4,83 de Sabadell.

"Confiem que el procés avanci de forma favorable i als passos previstos", ja que "estem convençuts del racional estratègic d'aquesta oferta". "Per això, BBVA dóna als accionistes de Sabadell poder escollir una vegada s'obri el procés d'acceptació" i "esperem que apreciïn el sentit estratègic de l'operació i decideixin participar amb nosaltres en aquest gran projecte de futur", ha afegit Torres en la intervenció.

"Volem sumar l'experiència dels dos bancs i construir plegats el millor negoci possible". De fet, ha qualificat el projecte com el “més atractiu de la banca europea”.

Si avancés l'oferta, BBVA hauria de donar als accionistes del Sabadell un termini d'entre 15 i 70 dies per decidir si venen els seus títols.

De moment, Torres s'ha compromès a mantenir la seva "atractiva política de remuneració" a l'accionista, amb el repartiment d'entre el 40% i el 50% del resultat atribuït combinant dividend en efectiu i recompra d'accions, "així com el compromís de distribuir qualsevol excés de capital per sobre del 12%, subjecte a les aprovacions i autoritzacions regulatòries necessàries”.

A més, segons Torres, sumar les dues entitats suposarà una millora del 3,5% del benefici per acció i incrementar un 1% el valor en llibres del banc.

El president de BBVA espera així que els accionistes de Sabadell "apreciïn el sentit estratègic de l'operació i decideixin participar amb nosaltres en aquest gran projecte de futur. La nostra aproximació ha estat amistosa des d'un primer moment i ho continua sent", ha expressat.

Com ha subratllat, la incorporació de Banc Sabadell suposa "una veritable oportunitat", ja que "és una franquícia d'elevada qualitat amb una evolució positiva als darrers anys". Amb ella, “guanyem escala i podem donar als clients de les dues entitats millors productes i serveis a preus més competitius”.

D'altra banda, Torres ha detallat que l'operació suposarà uns estalvis de costos estimats en 850 milions d'euros abans d'impostos que es materialitzarien al llarg de tres anys.

Noticias relacionadas

contador