tecnicas reunidas sinopec kazajistan

Un consorci liderat per KazMunayGas, la companyia estatal de petroli i gas del Kazakhstan, ha adjudicat el desenvolupament d'una unitat de craqueig (steam cracker) a una 'joint venture' integrada pel grup xinès Sinopec i Técnicas Reunidas, segons ha informat aquesta darrera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 12,480€
  • 4,44%

L'adjudicació d'aquest contracte s'emmarca en l'acord estratègic que Sinopec i Tècniques Reunides van subscriure el setembre del 2023 i el primer resultat del qual va ser l'adjudicació el mes de gener passat de dues grans instal·lacions de fraccionament de gas a Riyas (Aràbia Saudita)

La inversió necessària per al desenvolupament de la unitat de craqueig pujarà a uns 2.300 milions d'euros, dels quals un 50% correspondrà a cadascun dels socis de la 'joint venture'.

La seva execució es desenvoluparà fins a finals del 2028 i l'empresa nord-americana Lummus Technologies, que ha comunicat recentment la seva participació en el projecte, ha estat triada per Sinopec i Técnicas Reunidas com a llicenciant de la tecnologia.

"La unitat de craqueig, que és la unitat de procés principal de tot complex petroquímic, serà instal·lada en què el consorci liderat per KazMunayGas desenvolupa a la província d'Atirau, situada a la zona occidental del país, a la costa del mar Caspi" , detalla Técnicas Reunidas en un comunicat.

L'unitat utilitzarà gas procedent dels jaciments de Kazakhstan per a la generació de productes petroquímics. S'estima que contribuirà a la producció d'unes 1.300 quilotonades (kta) d'etilè.

Noticias relacionadas

contador