ep el presidente de solaria enrique diaz tejeiro y el ceo de datasection norihiko ishihara han
DAVID ESTEBAN GONZALEZ

Solaria ha presentat aquest dimarts a les seves instal·lacions industrials de Puertollano (Ciudad Real) l'acord que ha signat amb la tecnològica japonesa Datasection per desenvolupar un centre de dades d'intel·ligència artificial.

  • 12,100€
  • 0,67%

A l'acte han acudit el president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, l'alcalde de Puertollano, Miguel Ángel Ruiz, juntament amb el president de Solaria, Enrique Díaz-Tejeiro i el president de Datasection, Norihiko Ishihara.

Aquest projecte suposarà la creació de 100 llocs de treball i comptarà amb una inversió inicial propera als 500 milions d'euros. "Aquest acord preveu la consecució d'un subministrament de fins a 200 MW i l'ús de fins a 100.000 m2 de superfície a les mateixes instal·lacions industrials de Solaria a Puertollano, que compta amb les anomenades "sales blanques", estades amb un alt nivell d'aïllament i qualitat de l'aire que en el passat es van utilitzar per a la fabricació de cèl·lules fotovoltaiques i que els propers mesos albergaran els racks de l'empresa Súper Micro i els micro xips d'última generació d'Nvidia que seran el cervell del primer centre de dades d'intel·ligència artificial de la UE", ha explicat la companyia.

En una primera fase comptarà amb 40 MW de potència i ocuparà la totalitat de la superfície de les sales blanques.

El president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, ha celebrat l'arribada d'aquest centre de dades a la comunitat i ha afirmat que està enormement agraït a Solaria "una empresa de referència, cosa que es coneix com a marca Espanya". "És un orgull tornar a convertir Puertollano a la capital de la nova energia", ha dit.

Segons Darío López, director general de Solaria: "Aquest centre de dades suposarà progrés i riquesa mitjançant la creació de més de 100 llocs de treball i la inversió de gairebé 500 milions d'euros en aquesta primera fase. Aquest acord dona un gran impuls a la nostra nova divisió de centres de dades que vam crear al mes de maig passat i posa de manifest la transformació i evolució del nostre model de negoci en aquests 22 d'anys d'història de Solaria”.

"Aquest projecte, un dels centres de dades més grans d'intel·ligència artificial, tindrà un gran potencial en el futur. Puertollano és una aposta segura", segons Norihito Isihara, conseller delegat de Datasection.

Shinichiro Miyaguchi, primer secretari d'economia de l'ambaixada del Japó, també ha celebrat aquest acord reconeixent “l'obertura de nous començaments cap al futur”.

Solaria va desembarcar al mes de maig passat en el negoci dels centres de dades, a través de la creació de Solaria Data Center, l'objectiu del qual és utilitzar les infraestructures elèctriques pròpies vinculades als seus projectes de generació d'energia en operació, construcció i desenvolupament, el desplegament d'aquests projectes.

En aquest sentit, Solaria té una ferma aposta pel desenvolupament d'aquesta nova línia de negoci a partir d'aquest projecte que esdevindrà el primer centre de dades d'intel·ligència artificial de la Unió Europea.

Noticias relacionadas

contador