sam altman lors du sommet des chefs d entreprise de la cooperation economique asie pacifique apec

L'empresa d'intel·ligència artificial (IA) OpenAI estaria en converses per fer una nova ronda de finançament de diversos milers de milions de dòlars que elevaria la valoració de la companyia dirigida per Sam Altman per sobre dels 100.000 milions de dòlars.

Segons informa el diari The Wall Street Journal, la nova ronda de finançament seria la injecció de capial extern més gran des que Microsoft va invertir al voltant de 10.000 milions de dòlars el gener del 2023.

Aquesta font cita la companyia de capital risc Thrive Capital com un dels principals protagonistes d'aquesta ronda de finançament en què tornaria a participar-hi Microsoft. Thrive, una empresa amb seu a Nova York fundada fa 15 anys per Josh Kushner, manté una relació estreta amb OpenAI i el seu director executiu, Sam Altman i ha invertit diversos centenars de milions de dòlars en l'empresa des de l'any passat.

Tècnicament, els inversors no tenen accions d'OpenAI, que és una organització sense ànim de lucre. En canvi, inverteixen diners en una filial amb ànim de lucre i tenen dret a una part dels beneficis d'aquesta entitat.

Segons revela WSJ, Microsoft té actualment una participació del 49% en els beneficis d'OpenAI després de la seva primera inversió en la empresa emergent el 2019. Part d'aquests diners han tornat a Microsoft, ja que OpenAI ha allotjat la seva tecnologia a la plataforma al núvol Azure del gegant tecnològic. A més, la contínua col·laboració entre les dues empreses mostra que la relació entre OpenAI i Microsoft es troba en un bon moment, malgrat la relació d'OpenAI amb competidors com Apple i els acords de Microsoft amb altres competidors de l'empresa emergent d'IA .

Recaptar grans quantitats de capital és part "fonamental" en l'objectiu d'Altman per desenvolupar la intel·ligència artificial general, que la seva empresa defineix com a sistemes autònoms capaços de superar els humans en la majoria de les tasques econòmicament viables. Aquests salts tecnològics requereixen enormes volums de dades processades en magatzems de superordinadors equipats amb xips cars i d'alt consum energètic.

WSJ estima que OpenAI ha gastat més de 100 milions de dòlars a construir GPT-4, el seu model d'IA més potent fins ara. Actualment està treballant en el proper model, que s'espera que costi més. En aquest sentit, el diari britànic Financial Times va estimar al començament d'any que els ingressos d'OpenAI haurien arribat als 2.000 milions de dòlars.

contador