ep archivo   edificio de iberdrola 20240701083904
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Iberdrola ha declarat tancada i executada la reducció de capital en 137.454 milions d'euros mitjançant l'amortització de 183.299 milions d'accions pròpies de la companyia, segons ha informat la cotitzada en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 12,280€
  • 0,78%

Aquesta reducció de capital va ser aprovada per la Junta General d'Accionistes de la societat el 17 de maig de 2024 passat en primera convocatòria sota el punt 14 del seu ordre del dia, en exercici de les facultats conferides pel Consell d'Administració.

Segons ha explicat la companyia, la finalitat de la reducció de capital és la de "coadjuvar" a la política de remuneració de l'accionista de l'empresa i, per tant, "no ha comportat la devolució d'aportacions per ser la mateixa Societat la titular de les accions amortitzades".

Així mateix, la reducció de capital s'ha realitzat a càrrec de reserves de lliure disposició, mitjançant la dotació de la reserva per capital amortitzat per un import igual al valor nominal de les accions amortitzades, de la qual només serà possible disposar amb els mateixos requisits que els exigits per a la reducció del capital social.

La referida reserva per capital amortitzat es dotarà a càrrec del compte de reserves disponibles denominat "Remanent".

En conseqüència, Iberdrola ha indicat que els creditors no tindran dret d'oposició en relació amb la reducció de capital acordada.

Així mateix, aquest dilluns es procedirà a l'atorgament de la corresponent escriptura pública de reducció de capital i modificació dels Estatuts Socials i a la presentació per a la seva inscripció al Registre Mercantil de Biscaia, així com, els dies posteriors, a sol·licitar l'exclusió de negociació de les 183.299.000 accions amortitzades a les Borses de Madrid, Barcelona, ​​Bilbao i València, a través del Sistema d'Interconnexió Borsari (Mercat Continu).

Noticias relacionadas

contador