ep archivo   grifols 20240715150403
GRIFOLS - Archivo

Els experts de Barclays fixen sobre Grifols un preu objectiu de 13 euros en espera de si l'OPA de Brookfield es produeix abans de la publicació dels propers resultats de la companyia.

  • 10,310€
  • 2,08%
  • 8,325€
  • 0,79%

"Després dels resultats del segon trimestre del 2024, veiem un canvi limitat en les perspectives fonamentals per a Grifols i mantenim el nostre preu objectiu de 13 euros per acció, impulsat per la història de recuperació de la gestió en curs i les perspectives positives de creixement dels ingressos i els resultats finals que esperem que impulsin tant el palanquejament operatiu com la millora dels fluxos d'efectiu", assenyalen al seu darrer informe.

I creuen que el veritable catalitzador per a un millor exercici del preu de les accions "serà una vegada que el nou equip de gestió pugui reconstruir la confiança dels inversors, probablement impulsat per uns quants trimestres de flux de caixa lliure positiu i en millora seqüencial" .

Esperen que els inversors estiguin molt atents a veure si s'anunciarà una proposta d'operació abans dels resultats del tercer trimestre del 2024, que tindran lloc el 7 de novembre.

Des del seu punt de vista, "la privatització de l'empresa brindaria a l'administració un nivell d'enfocament i capacitat més elevats per accelerar-ne encara més la recuperació, sense el risc de volatilitat del preu de les accions públiques".

Com destaquen, segons les darreres informacions, és probable que s'arribi a un acord a un preu aproximat d'entre 12 i 13 euros per acció, "el que està en línia amb el nostre preu objectiu", diuen, "i que representa una prima d'entre el 25% i el 40% sobre el preu actual de les accions de Grifols”.

"Això implica un valor de l'acord d'entre 8.300 i 8.900 milions d'euros i un cost total de capital per als fons adquirents d'entre 6.300 i 6.800 milions d'euros (excloent-ne les tinences de la família Grifols), més un refinançament de deute net per valor de 9.500 milions d'euros. Atesa la mida significativa d'una operació d'aquest tipus, no descartem que Brookfield col·labori amb un altre fons per distribuir-ne el cost", asseguren des de Barclays.

Noticias relacionadas

contador