ep archivo   el presidente y consejero delegado de puig marc puig 18 segundos antes de la salida a
Lorena Sopêna - Europa Press - Archivo

Els experts de Bankinter han publicat un informe en què anticipen que Puig entrarà a l'IBEX en la revisió de l'índex que té lloc el proper dia 9 de juliol, quan es reuneix el Comitè Assessor Tècnic (CAT) de manera extraordinària. A la reunió del juny ja es va especular amb la possible entrada de la companyia a l'índex, tot just un mes després que s'estrenés al Mercat Continu (3 de maig). Finalment, no hi va haver canvis en aquesta trobada.

  • 25,700€
  • -1,23%

"En aquesta ocasió sí que anticipem canvis. Probablement Puig passarà a incorporar-se al selectiu", diuen els analistes de Bankinter en un informe.

Afegeixen que l'empresa compleix el criteri de capitalització dins del període de control establert pel Comitè per a aquesta reunió (entre l'1 de maig i el 30 de juny). A més, supera en volums la resta d'aspirants. "L'única excepció és Applus, però les xifres continuen distorsionades a l'alça per les ofertes de compra sobre el valor".

Segons el banc, "el més lògic és que Puig substitueixi Meliá", que incompleix el criteri de capitalització de manera reiterada i, a més, se situa a la part baixa de la taula en termes de volums.

El CAT segueix una sèrie de criteris a l'hora de prendre decisions sobre la composició de l'IBEX. En primer lloc, computa el volum de contractació en euros al mercat d'ordres durant el període de control, els sis mesos previs a la reunió. A més, considera diferents factors per garantir la qualitat del volum esmentat. Entre d'altres, analitza aspectes com el nombre d'operacions contractades o possibles canvis a l'accionariat.

En segon lloc, només poden formar part de l'IBEX35 aquells valors la capitalització mitjana dels quals sigui superior al 0,30% de la capitalització mitjana del selectiu durant l'esmentat període de control. En tot cas, les normes tècniques consideren el capital flotant dels diferents valors i, per això, estableixen diferents coeficients a aplicar sobre la capitalització mitjana de tal manera que es penalitza aquells el capital flotant dels quals és menor.

contador