milei argentine

El president d'Argentina, Javier Milei, ha presentat el Pressupost per al 2025, la "pedra basal" del qual és el "dèficit zero". Segons ha dit davant del Congrés, amb aquests comptes, “l'escenari fiscal estarà sempre garantit”.

"Blinda el resultat fiscal sigui quin sigui l'escenari econòmic", ha assenyalat Milei, que ha assegurat que, "després d'anys durant els quals la classe política va viure posant ceps a les llibertats individuals, avui som aquí per posar un cep a l'Estat".

"Aquest pressupost canviarà per sempre la història del nostre país, de manera que tornem a ser l'Argentina gran que vam ser", ha dit.

En les seves paraules davant del congrés argentí, el president ha destacat que "la pedra basal d'aquest pressupost és la primera veritat de la macroeconomia, una veritat que durant molts anys ha estat relegada a Argentina: el dèficit zero".

A més, ha explicat que aquests comptes persegueixen tres objectius: garantir l'equilibri fiscal, obligar l'Estat a fer-se'n càrrec i a tornar l'excés de recaptació al país amb baixada d'impostos.

Tot i això, Milei no n'ha detallat cap xifra. Tot i que sí que inclou la previsió d'un creixement del 5% del PIB i una desacceleració de la inflació al 18,3% per a l'any que ve.

El projecte de llei del Pressupost per al 2025 haurà de ser ara tractat al Congrés.

contador