ep archivo   reino unido
TWITTER - Archivo

La inflació al Regne Unit va ser del 2,2% al mes d'agost, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONS).

L'índex de preus al consumidor (IPC) general va coincidir amb les expectatives dels analistes i va estar en línia amb el 2,2% registrat al juliol. L'IPC subjacent, però, va pujar al 3,6% des del 3,3% del juliol i va superar les estimacions del 3,5%.

L'IPC general s'havia situat al 2% al maig i al juny, coincidint amb la taxa objectiu del Banc d'Anglaterra (BoE).

Els responsables del BoE es reuneixen aquest dijous per anunciar la seva última decisió de política monetària, i la majoria dels operadors esperen que mantingui les taxes sense canvis.

Tot i això, les apostes per una segona retallada consecutiva de 25 punts bàsics es van duplicar a gairebé el 40% aquesta setmana, per la possibilitat d'una reducció més agressiva en els costos de finançament quan la Reserva Federal dels EUA es reuneixi aquest dimecres.

Segons Michael Brown, analista sènior a Pepperstone, les dades d'avui mostren que hi ha "senyals persistents d'inflació". Explica que, encara que la taxa general va complir el que s'esperava, l'IPC subjacent va augmentar el 3,6% interanual, mentre que l'IPC de serveis va pujar al 5,6% interanual i va registrar un increment mensual per primera vegada des del gener.

"No obstant, cal destacar que gran part d'aquest augment en els indicadors d'inflació subjacent es deu a efectes de base estadístics, derivats de la forta caiguda en els preus de bitllets aeris i hotels a l'agost de l'any passat, cosa que no es va repetir aquest any. Un 'efecte Taylor Swift' també podria estar tenint un impacte, encara que l'efecte dels concerts d'agost és probablement més localitzat que el que es va observar a principis d'any”, apunta aquest expert.

Afegeix que, tot i ser lleugerament més altes, les xifres són encara millors que les previsions més recents del Comitè de Política Monetària (MPC), que esperaven una inflació general del 2,4% a l'agost i una inflació de serveis pujant al 5,8% interanual.

Tot i això, creu que les implicacions de l'informe d'avui en la política monetària seran "mínimes".

"És gairebé segur que l'MPC mantindrà la taxa d'interès sense canvis demà, i probablement serà una votació de 8 a 1 entre els responsables de la política. (...) El meu escenari base segueix sent que la propera reducció de la taxa del banc central serà al novembre, amb retallades trimestrals de 25 punts bàsics a partir de llavors", conclou Brown.

Noticias relacionadas

contador