des pieces de bitcoin 20240311101114

Les criptomonedes es prenen un respir aquest dijous. El bitcoin (BTC) i l'ethereum (ETH) cotitzen lleugerament a la baixa, amb el primer mantenint els 63.700 dòlars i el segon consolidant els 2.600.

  • 65.294,526$
  • 2,82%

A les altcoins, signe dispar. Dogecoin (DOGE) es revalora un 4% i cardano (ADA), un 2,8%. Crida l'atenció Shiba inu (SHIB), que s'ha disparat un 12,4% a les últimes 24 hores. Altres criptos com solana (SOL), toncoin (TON), tron (TRX) o avalanche (AVAX), entre d'altres, registren pujades una mica més modestes. Al costat de les caigudes no hi ha res gaire rellevant: Binance coin (BNB) i XRP cedeixen un 0,2%.

Si bé els actius digitals semblen estar prenent-se amb calma aquesta jornada, el cert és que el balanç és molt positiu a la darrera setmana. La primera retallada de tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed) ha canviat completament els ànims del mercat, que també ha rebut de bona gana els estímuls econòmics anunciats pel Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès).

Cal assenyalar que les borses asiàtiques tornen a pujar amb força aquest dijous, després que Bloomberg hagi publicat que el govern xinès estudia injectar 142.000 milions de dòlars (1 bilió de iuans) als seus bancs estatals per impulsar la concessió de crèdit i estimular economia. Es tractaria de la primera vegada des de la crisi financera mundial del 2008 que Pequín injecta capital als seus grans bancs, en un moment especialment complicat per a la seva economia. La injecció de capital que estudia el govern xinès procedirà principalment de l'emissió de nous bons sobirans especials. Tot i això, la notícia encara no ha estat confirmada de manera oficial i els detalls encara no se n'han ultimat, per la qual cosa estan subjectes a canvis.

Per als estrategs de Presto Research, el moviment del gegant asiàtic està molt relacionat amb la decisió de la Fed. Segons aquests estrategs, "el que frena el PBoC a l'hora de ser més agressiu" a la provisió d'estímuls monetaris és "el risc que perdi eficàcia a causa de la fuga de capitals, ja que el tipus a curt termini del iuan ha estat per sota del dòlar des de mitjans del 2022". "No obstant, després de la retallada de 50 punts bàsics (pb) de la setmana passada, cada vegada és més clar que la Reserva Federal ha iniciat per fi el seu cicle de retallades de tipus, eliminant aquestes preocupacions. Això implica que és possible que vegem més del PBoC a mesura que la Fed segueixi retallant els tipus i es redueixi el diferencial negatiu de tipus", subratllen.

Amb tot, aquests estrategs també indiquen que, si bé la Fed pot formar una mena d'"efecte bola de neu", encara cal veure que aquest es traslladi a les cotitzacions de les criptomonedes. "Les narratives que impulsen l'acció del preu del BTC a curt termini continuen centrades en els EUA. L'estímul xinès va ser prou significatiu per impulsar immediatament a l'alça el mercat de renda variable xinès, però no va moure el mercat del BTC", recorden.

Si bé alguns analistes es mostren cauts, semblen ser més els que creuen que aquest moviment de la Fed acabarà beneficiant els actius de risc, incloent-hi les criptomones. Experts com César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyalen que és "clau" que el bitcoin trenqui la resistència dels 65.200 dòlars, nivell que li permetria catapultar-se fins als màxims històrics marcats al mes de març passat.

En aquest sentit, els analistes criden l'atenció sobre la remuntada dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) del BTC al comptat, que han encadenat dos dies consecutius amb entrades netes de més de 100 milions de dòlars, des del començament de setembre, han estat sis les ocasions que han superat aquest llindar, una d'elles per sobre dels 200 milions de dòlars. Encara més, les dades de CryptoQuant mostren que, per primera vegada al setembre, l'indicador que registra les tinences netes a 30 dies entre els ETF ha passat a ser positiu, cosa que suggereix una tendència a l'alça de l'acumulació enfront de les vendes.

Alhora, els ETF d'ETH al comptat van tenir una entrada neta de 43 milions de dòlars aquest dimecres, tancant el dia en positiu per segona jornada consecutiva. Aquest repunt es va produir just després que els ETF d'ether registressin les sortides més grans des del juliol. Amb tot, els ETF d'ether segueixen en números vermells, amb sortides netes de prop de 600 milions de dòlars des que van començar a cotitzar el 23 de juliol.

Al pla empresarial, PayPal ha anunciat permetrà als seus clients corporatius comprar, mantenir i vendre criptomonedes directament des dels comptes als EUA. Després de permetre als seus usuaris minoristes fer el mateix a través de PayPal i Venmo comptes des de fa diversos anys, la companyia també va veure la demanda dels propietaris de negocis per comprar, mantenir i vendre criptomonedes. "Els propietaris de negocis han expressat cada vegada més el desig de les mateixes capacitats en criptomoneda a disposició dels consumidors", ha indicat José Fernández da Ponte, vicepresident sènior de la cadena de blocs, criptomoneda i monedes digitals a PayPal en un comunicat.

contador