curso bitcoin 1024x576

Les criptomonedes segueixen sense aixecar el cap. El bitcoin (BTC) cotitza al voltant dels 67.500 dòlars després que el ral·li que el va portar a fregar els 69.000 d'aquest dijous s'hagi perdut força. Per la seva banda, ethereum (ETH) cau un 2% a les últimes 24 hores i perd els 2.500 dòlars.

  • 68.971,099$
  • 2,11%

Cal assenyalar que la diferència de capitalització de mercat entre bitcoin i ether ha aconseguit un nou màxim històric. Amb una capitalització de mercat del bitcoin d'1,33 bilions de dòlars i de l'ether de 303.600 milions, la diferència ha superat el bilió de dòlars per primera vegada a la història.

Entre les grans altcoins amb prou feines hi ha pujades. Destaquen les alces d'entre l'1% en tron ​​(TRX), així com els repunts del 2,7% en chainlink (LINK) i del 3,2% en bitcoin cash (BCH). La resta de grans criptomonedes alternatives, com cardano (ADA), dogecoin (DOGE), XRP o toncoin (TON) cauen amb moderació.

Solana (SOL), que va liderar els guanys dijous, cau després d'assolir un màxim històric enfront de l'ether. "Crec que des d'una perspectiva purament on-chain hi ha hagut en general un rendiment superior de l'activitat de la xarxa tant en el bitcoin com en la solana davant d'ethereum", ha indicat Andre Dragosch, director europeu de recerca de la companyia de criptoinversió Bitwise, en declaracions recollides per CoinDesk.

Aquests moviments han coincidit amb repunts d'importants companyies de criptodivises com ara Coinbase (+5%) o Riot Platforms (+4%), impulsades per la impressionant pujada del 10% de MicroStrategy. La companyia de Michael Saylor segueix comprant bitcoin i reforçant la seva posició com a tenidor institucional del bitcoin més gran. Segons l'analista Punter Jeff, MicroStrategy "posseeix més de 2,25 vegades més BTC que totes les altres companyies cotitzades combinades que tenen bitcoin als seus balanços". Estrategues com els de Benchmark creuen que el mercat està passant per alt el potencial d'aquesta cotitzada.

D'altra banda, ha estat notícia que el Consell d'Administració de Microsoft ha recomanat als seus accionistes que votin contra una proposta perquè la tecnològica inverteixi en bitcoin. La proposta arriba de la mà del Centre Nacional de Recerca de Polítiques Públiques, un grup d'experts d'ideologia conservadora, que ha suggerit a la companyia tecnològica que hauria de considerar el bitcoin com una manera de protegir-se contra la inflació i altres influències macroeconòmiques.

"Les avaluacions anteriors han inclòs el bitcoin i altres criptomonedes entre les opcions considerades, i Microsoft continua monitoritzant les tendències i desenvolupaments relacionats amb les criptomonedes per informar la presa de decisions futures. La volatilitat és un factor que cal tenir en compte en avaluar inversions en criptomonedes per a aplicacions de tresoreria corporativa que requereixen inversions estables i predictibles per garantir liquiditat i finançament operatiu. Microsoft compta amb processos sòlids i adequats per gestionar i diversificar la seva tresoreria corporativa per al benefici a llarg termini dels accionistes, i aquesta avaluació pública sol·licitada no és necessària" , ha explicat Microsoft en un document presentat a la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès).

Entre els principals accionistes de Microsoft hi ha BlackRock, que ha canviat la seva visió sobre el mercat de les criptos als últims temps i compta amb el fons cotitzat més gran (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat.

D'altra banda, cal recordar que les dades de Glassnode mostren que el nombre d'inversors coneguts com a "balenes", aquells que tenen almenys 1.000 BTC, va augmentar a 1.678 a principis d'aquesta setmana, el nivell més alt des del gener del 2021. Aquesta acumulació creixent per part de grans tenidors, juntament amb un augment significatiu en vehicles d'inversió alternatius, com els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès), suggereix més confiança en les perspectives del preu de bitcoin. És important assenyalar que les balenes solen influir notablement en els preus de les criptomonedes, atès que en controlen una gran part del subministrament total.

contador