dl nike inc logo sportswear generic store shop logo 20240216 1057
Sharecast graphic / Josh White

La marca de roba esportiva Nike es desploma a Wall Street (-17%; 78,40 dòlars) després de presentar els resultats del quart trimestre fiscal i les previsions per al trimestre següent.

  • 75,370$
  • -19,98%

El benefici per acció (BPA) d'1,01 dòlars va superar la previsió de 0,84 dòlars, tot i que els ingressos de 12.600 milions de dòlars es van situar per sota dels 12.900 milions anticipats.

A més, Nike va anticipar que els ingressos del seu exercici fiscal 2025 cauran a ritmes d'un dígit mitjà (al voltant del 5%), encara que el primer semestre baixaran a un dígit alt (al voltant del 10%). Al març, la companyia esperava que les vendes del primer semestre fiscal caurien a ritmes d'un baix dígit (al voltant del 3%).

Pel que fa al primer trimestre fiscal, Nike va anticipar una caiguda de vendes aproximada del 10%, molt per sobre del pronòstic del consens, que esperava un descens del 3%.

"Hem travessat diversos obstacles que ara esperem que tinguin un impacte més pronunciat l'any fiscal 2025", va assenyalar Matthew Friend, director financer.

Els inversors han castigat aquesta previsió i també la pèrdua de quota de mercat de Nike als Estats Units, a les mans d'altres competidors com On Holding, New Balance i Hoka. La quota de Nike a les compres digitals als EUA va caure al 32,5% des del 34,1%.

I les vendes de Nike al seu mercat d'origen durant el quart trimestre fiscal van caure un 6%, enfront de l'augment del 34% registrat per Hoka.

Els analistes de JP Morgan afirmen que "la rebaixa de la guia de vendes reflecteix en gran mesura vents en contra específics de l'empresa (per exemple, gestió de franquícies) i les dades mostren més solidesa per a les marques europees d'articles esportius".

contador