nike go flyease la sneaker nike revolutionnaire

Nike està caient un 7% a Wall Street després de publicar ahir a la nit els seus resultats del primer trimestre fiscal, anunciar un deteriorament de les seves expectatives per al segon trimestre i retirar les previsions per al conjunt del 2024.

  • 83,605$
  • -6,20%

Diuen els experts de Bankinter que els comptes del primer trimestre fiscal (de juny a agost) van ser "mixts", amb decepció en vendes (-10,4% enfront del -10% esperat) i comportament millor del que s'esperava a BPA (0 ,70 dòlars davant de 0,52 dòlars previstos).

"Si bé l'important és a les guies. Anticipa un segon trimestre dolent, amb vendes caient un 8%-10% (enfront del -7% esperat) i marge brut de -150 punts bàsics", expliquen els analistes de Bankinter. Afegeixen que la companyia ha retirat les guies per a finals d'any, que anticipaven unes vendes caient a dígit mitjà simple. A tot això s'hi suma que ha cancel·lat l''Investor Day' programat per al 19 de novembre.

Des de Bankinter reconeixen que tot això són males notícies, que expliquen les retallades del valor a la borsa. "El nou CEO espera una campanya nadalenca amb molts descomptes i trànsit feble a la seva web i app mòbil. Això reforça la nostra recomanació de prudència sobre la companyia", comenten. "Ens preocupa la desacceleració a la Xina i la pèrdua de quota de mercat a Europa. Més estructuralment, Nike afronta un entorn més competitiu al sector (nous entrants, reestructuració i renovada empenta d'Adidas, guany de quota de mercat per part de productors locals a la Xina) i el desplaçament de la demanda cap a sabatilles més barates per la pèrdua de poder adquisitiu de part dels clients”.

contador