l ancien president americain candidat republicain a l election presidentielle donald trump 20240913074512

L'expresident dels EUA i candidat republicà a les eleccions presidencials del 5 de novembre que ve, Donald Trump, va sortir il·lès d'un nou intent d'assassinat perpetrat aquest diumenge i pel qual un sospitós ha estat detingut. Es van produir trets al camp de golf de Trump de Florida i l'FBI va qualificar el que havia passat d'un "aparent intent d'assassinat".

Aquest nou intent d'assassinat segueix el que va tenir lloc el 14 de juliol passat, quan Trump va resultar ferit lleu en un tiroteig en un míting en què va morir el tirador i un assistent a aquest míting.

Aquest diumenge, agents del Servei Secret dels EUA "han obert foc contra un home armat ubicat a prop del límit de la propietat" del camp de golf de Trump a West Palm Beach (Florida) poc abans de les 14.00 hores, va dir l'agent especial Rafael Barros en una conferència de premsa diumenge, segons recullen els mitjans internacionals.

Trump estava jugant al camp en aquell moment, a una distància d'entre 300 i 500 iardes de l'home armat, segons va informar el xèrif del comtat de Palm Beach, Ric Bradshaw, a la mateixa conferència de premsa.

La persona detinguda, contra qui el Servei Secret va disparar, és Ryan Wesley Routh, segons van informar tres alts funcionaris de les forces de l'ordre a NBC News.

L'expresident va ser portat immediatament a un lloc segur quan es van sentir els trets.

"Hi va haver trets a la meva proximitat, però abans que els rumors se surtin de control, volia que ho sabessiu primer: ESTIC SA I ESTALVI", va escriure la campanya presidencial de Trump en un correu de recaptació de fons poc després de l'incident. "Res m'aturarà. MAI EM RENDRÉ!".

Després dels trets, el xèrif Bradshaw va dir que un testimoni a l'escena va informar les autoritats que havien vist un "home sortir corrent dels arbustos".

El testimoni va dir que van veure la persona fugir i pujar a un vehicle Nissan negre, va afegir Bradshaw.

Les autoritats van trobar més tard un rifle estil AK-47 amb una cerca als arbustos, juntament amb dues motxilles que contenien rajoles de ceràmica i una càmera GoPro fixada a la tanca, va dir Bradshaw.

El testimoni va fer una foto de la matrícula del vehicle, que l'oficina de Bradshaw va utilitzar per rastrejar l'automòbil mentre es dirigia cap al nord per la Interestatal 95.

L'oficina de Bradshaw va alertar l'Oficina del Xèrif del Comtat de Martin, que va aturar el vehicle i va arrestar Routh.

L'FBI ara lidera la investigació i ha dedicat tots els seus "recursos" a la investigació de l'aparent intent d'assassinat, va dir Jeffrey Veltri, l'agent especial a càrrec de l'oficina de Miami, a la roda de premsa.

Noticias relacionadas

contador