dl china flag peoples republic of china prc communist party unsplash
Sharecast / Alejandro Luengo via Unsplash

Les accions immobiliàries de la Xina han pujat aquest dilluns després que Pequín presentés més mesures fiscals durant el cap de setmana, entre les quals hi ha propostes relacionades amb el sector immobiliari.

Mentre que l'índex Hang Seng cau un 0,55% en una jornada molt volàtil, l'índex Hang Seng Mainland Properties (HSMPI) puja més del 2%.

China Resources Land destaca especialment a l'HSMPI, augmentant un 7,6%.

Les accions d'altres desenvolupadors immobiliaris també han registrat guanys significatius, incloent-hi China Overseas Land & Investment i Yuexiu Property, que han pujat gairebé un 7% i un 6%, respectivament.

El sector immobiliari ha estat igualment el que més ha avançat al CSI 300 de la Xina continental, amb un augment de gairebé el 5%, mentre que l'índex ha pujat un 2%.

El repunt s'ha produït després que el Ministeri de Finances de la Xina esbossés noves mesures centrades a estabilitzar el sector immobiliari, que ha estat patint. Funcionaris d'alt rang van dir en una conferència de premsa molt esperada dissabte que es permetrà als governs locals emetre més bons especials per comprar terrenys i existències d'habitatges no venudes de les promotores.

Aquesta política està dissenyada per regular l'equilibri entre l'oferta i la demanda al mercat de terres, reduir terrenys ociosos i alleujar les pressions de finançament sobre els governs locals i els desenvolupadors immobiliaris, ha dit Tommy Xie, director general i cap de Recerca Macroeconòmica de Àsia a OCBC Bank, en una nota recollida per CNBC aquest dilluns.

Pel que fa a la resta de places asiàtiques, el mercat del Japó ha estat tancat per festiu.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha guanyat un 0,47% i ha tancat als 8.252,8.

Els mercats de Taiwan han pujat un 0,32%, per acabar als 22.975,29.

L'índex Kospi de Corea del Sud, que inclou les empreses principals, ha guanyat un 1%, mentre que l'índex Kosdaq de petites capitalitzacions ha caigut un 0,23%.

contador